Uutisen päiväys

29.11.2006← Takaisin

Marcus Sandell laski voittoon Levillä

Marcus Sandell voitti Kittilän Levillä lasketun Euroopan cupin suurpujottelukilpailun. Itävallan Michael Zach oli kisan kakkonen (-0,48), kolmas oli tiistain kisan voittanut Itävallan Peter Struger.

Tiistain kilpailussa Marcus Sandell sijoittui toiseksi. Keskiviikkona Sandell pääsi starttaamaan ensimmäiselle kierrokselle toisena. Puhtaalla radalla Rukan alppikoulun nuorukainen laski kierroksen pohjat. Lopputuloksissa Sandell voitti Zachin 0,48 sekunnilla.

- Molemmat laskut olivat hyviä. Sallassa löytynyt fiilis ja tuntuma jatkui täällä. Ei voi olla kuin erittäin tyytyväinen, suurpujottelu ainakin kulkee loistavasti, iloinen Sandell kertoi.

- Molemmat laskut olivat oikeastaan normaaleja treenilaskuja, eivät sen kummempia. On mukava nähdä, että peruslaskuilla pääsee näinkin korkealle, hän jatkoi.

Sandell joutuu rukkaamaan tavoitteitaan uusiksi menestyksensä myötä. Alunperin miehen tähtäimessä oli päästä pisteille Euroopan cupin kilpailuissa, mutta pian tavoitteita suunnataan maailmancupiin.

- Olisin tyytyväinen, jos pääsisin maailmancupissa pisteille. Toivottavasti pääsisin pian kokeilemaan, kuinka pitkälle rahkeet riittävät. Paikoista on kuitenkin tiukka vääntö, koska muutkin jätkät vetävät kovaa, muistutti Sandell.

Keskiviikon kilpailu saatiin vietyä läpi hyvissä oloissa. Kilpailun alkua aikaistettiin, kun sääennusteet lupasivat iltapäiväksi vesi- ja räntäsadetta Leville.

tulokset: www.fis-ski.com