27.7.2005← Takaisin

Mannisen hallinta jatkui Vuokatissa

Hannu Mannisen voittoputki jatkui keskiviikkona Vuokatissa, kun hän Lieksan Vaskiyhdistetyn jatkoksi voitti mäkikarnevaalien avauspäivänä käydyn sprinttikilpailun.

Manninen oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Jaakko Tallus hävisi 49 sekuntia. Jouni Kaitainen oli kolmas (-1.10) ennen Anssi Koivurantaa (-2.05).

Manninen petasi asetelmat voittoon jo mäkiosuudella, jossa hän oli toiseksi paras 92 metrin hypyllä. Tallus pääsi metriä pidemmällä siivulla 4,6 kilometrin rullahiihto-osuudelle 14 sekuntia aiemmin.
- Yllättävän hyvin onnistuin kisassa. Kävin aamulla hyppäämässä pari hyppyä ennen koekierrosta ja aluksi oli vaikeaa, Manninen sanoi.

Kostealla asfaltilla rullahiihtäminen ei ollut herkkua kenellekään, eikä 1,6 kilometrin mittaisen Vuokatinvaaran nousun kipuaminen käynyt aivan leikiten Manniseltakaan.
- Harvoin tulee noin pitkää nousua hiihdettyä, Manninen tuumi.

Kilpailun hiihto-osuus vietiin tänä vuonna putkesta pois. Ulkona hiihtäminen miellytti urheilijoita.
- Ihan hyvä välillä näin. Treenin kannalta tämä oli parempi, nyt tuli hyvä treeni, Tallus tuumi.

Koivurannalle rullahiihtäminen sopi putkea paremmin jo siitäkin syystä, että kuusamolainen kärsii astmasta, jolloin kesäisestä ilmasta putkeen pakkasilmaan siirtyminen ei aina käy ongelmitta.