Uutisen päiväys

2.4.2005← Takaisin

Manniselle ylivoimainen Suomen mestaruus Vuokatista

Hannu Manninen voitti Gundersen-yhdistetyn Suomen mestaruuden Vuokatissa näytöstyyliin. Myös muut mitalit matkasivat Ounasvaaralle, kun Ville Kähkönen oli toinen ja Janne Ryynänen kolmas. Nuorten SM-sprintin paras oli Sotkamon oma poika Eetu Vähäsöyrinki.

Talven viimeiset yhdistetyt kilpailtiin tänään Vuokatissa keväisissä olosuhteissa. Kilpailu ei ainakaan voittajan osalta tarjonnut suuria yllätyksiä, sillä Hannu Manninen hoiti odotetusti voiton kotiin. Manninen oli mäkiosuuden jälkeen toisena 32 sekuntia seuratoveriaan ja tänään hopean saavuttanutta Ville Kähköstä perässä. Suomen parhaasta urheiluseurasta yhdistetyn parissa oli tuskin epäilystä kenelläkään, kun Janne Ryynänen täydensi pronssillaan Ounasvaaran Hiihtoseuran juhlat.

Mäkiosuus käytiin haastavissa oloissa, kun takatuuli puhalsi voimakkaasti ja vauhtimäen latu alkoi pehmentyä auringossa.
 - Olosuhteet olivat vaihtelevat ja vähän epäitasaisetkin. Suhteellisen hyvin mäkiosuus päästiin kuitenkin läpi, analysoi Manninen, joka sanoi pehmenneen ladun yllättäneen ensimmäisessä hypyssä (85 m). Toistaan Manninen luonnehti ehjäksi, ja se kantoikin 10 metriä pidemmälle.
 - Hiihdin tasaista vauhtia. Keli oli rankka, koska oli lämmintä ja märkää. Latu oli aika likainen ja suksi ei luistanut parhaalla mahdollisella tavalla, Manninen kuvaili hiihtoaan.
Mannisen kausi ei loppunut kuitenkaan yhdistettyyn, vaan huomenna edessä on 50 kilometrin hiihto.
 - Toivottavasti keli on parempi huomenna. Rankka 50-kilometrinen on tulossa. Lähdetään maaliin hiihtämään. Manninen kertoi tavoitteistaan pitkälle matkalle. 

Anssi Koivurannan ollessa kuumeessa ja Jaakko Talluksen harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa, himmeämmät mitalit menivät hieman yllättäville tahoille, mutta mitalistit olivat aidosti iloisia saavutuksistaan. Kähkönen hävisi mestaruuden 5,32 minuutin erolla ja Ryynänen jäi Mannisesta 6,18 minuttia.
 - Tämä oli ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten SM-mitalini, täytyyhän siihen olla tyytyväinen, Ryynänen hymyili rankan hiihto-osuuden jälkeen, jota hän luonnehti "ihan hyväksi". Hyppyihinsä Ryynänen ei ollut tyytyväinen.
 - Ne eivät olleet loppukauden kuntoni tasoisia.
Sen sijaan Kähkönen iloitsi hyppyosuutensa onnistumista.
 - Voitin mäkiosuuden, eli se onnistui erittäin hyvin. Kähkönen hymyili.
 - Hiihdossa joutui puristamaan kaikkensa, koska keli ja latuprofiili olivat raskaat. Omaa hiihtoa lähdin hiihtämään, mutta alussa oli pakko yrittää roikkua Hannun mukana.

SM-mitaleja oli jaossa myös nuorille miehille, sillä Vuokatissa kisattiin myös nuorten SM-sprintti. Kotiyleisön iloksi Sotkamon Jymyn Eetu Vähäsöyrinki oli kotimaisemissaan paras. Hopeaa otti Ounasvaaran Anssi Ylipulli ja pronssia Vörå IF:n Jim Härtull.

Tulokset: www.sotkamonjymy.fi/sm2005

Katariina Karjalainen