Uutisen päiväys

30.12.2006← Takaisin

Manninen voittoon hirmuhiihdolla

Hannu Manninen teki huikean nousun yhdistetyn kilpailun hiihto-osuudella Saksan Ruhpoldingissa. Manninen hiihti sijalta 24 voittoon. Kilpailun toiseksi sijoittui Sebastian Haseney ja kolmas oli Ronny Ackermann. Muista suomalaisista Anssi Koivuranta oli kymmenes ja Jaakko Tallus hiihti maaliin 13:ntena.

Yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Ruhpoldingissa nähtiin hiihto-osuudella todellinen Hannu Manninen- show. Manninen pääsi mäkiosuuden jälkeen ladulle 24:ntena 1.51 minuuttia mäen parhaan miehen Anssi Koivurannan perään. Hiihto-osuus sivakoitiin 1,8 kilometriä pitkällä lenkillä, mikä kierrettiin kahdeksan kertaa. Manninen tavoitti kärkeä heti alusta alkaen ja siirtyi kilpailun kärkipaikalle noin kymmenen kilometrin kohdalla.
Hiihtotykin vauhti oli lopussa liikaa kanssakilpailijoille ja loppusuoralla muut olivat täysin vailla mahdollisuuksia. Kilpailun toiseksi sijoittunut Saksan Sebastian Haseney hävisi voittajalle 1,2 sekuntia. Ronny Ackermann oli loppukirissä kolmanneksi vahvin häviten Manniselle 2,7 sekuntia.
- Hannulta aivan hurja hiihto. Kaveri näytti muille kaapin paikan. Se oli tosi kova juttu, kun puolen välin jälkeen otti kärjen kiinni, päävalmentaja Jouko Karjalainen sanoi.
Jos Mannisen hiihtokunto on rautaa, on miehen hyppyvireessä edelleen jonkin verran parannettavaa. Ruhpoldingin kilpailussa hypyt kantoivat 115 ja 117 metriä.
- Toinen Hannun hypyistä oli jo ihan suhteellisen hyvä. Ongelma on se, että me emme ole päässeet hyppäämään isoon mäkeen. Nyt kun saadaan hyppyjä isosta mäestä alle, niin voi odottaa vielä kovempia tuloksia, Karjalainen kertoo.

Koivuranta mäkiosuuden ykkönen 

Anssi Koivuranta oli mäkiosuuden paras 124 ja 127 metrin hypyillään. Eroa toisena matkaan lähteneeseen Bernhard Gruberiin kertyi kuusi sekuntia. Hiihto-osuudella Koivuranta joutui antautumaan kovien hiihtäjien edessä ja ylitti maalilinjan kymmenentenä.
- Minusta Anssin suoritus oli erittäin hyvä. Rata oli nimittäin tänään tosi kova. Urheilijalta vaadittiin kovia voimatasoja. Nousut eivät olleet pitkiä, mutta jyrkkiä, päävalmentaja totesi. 

Neljä suomalaista maailmancupin pisteille

Jaakko Tallus hyppäsi 119,5 ja 119 metriset hypyt ja lähti ladulle 12:ntena. Hiihto-osuus sujui mukavasti ja lopputuloksissa Tallus oli 13:s.
Janne Ryynänen ponkaisi molemmilla hypyillään 119-metriä. Ne toivat miehelle mäkiosuuden 14. sijan. Kova hiihto-osuus tiputti nuoren miehen sijalle 29. Näin ollen neljä suomalaisurheilijaa keräsi maailmancupin pisteitä.
Ville Kähkönen hylättiin toisen hyppykierroksen jälkeen.
- Jaakolta ihan hyvä hiihto. Poika roikkui alussa Haseneyn ja Ackermannin peesissä. Niin täytyy kuitenkin tehdä, mikäli aikoo pärjätä. Ryynäsen Janne hyppäsi oikein kelvollisesti ja Kähkönen hylättiin vyötäröstä liian ison hyppypuvun takia. Ville on hypännyt samalla puvulla koko alkukauden. Tänään kuitenkin mittaus osoitti hylkäämistä, Karjalainen kertoi.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu 3.1. parisprintillä. Suomalaisparit valitaan myöhemmin. Kaikki suomalaisurheilijat pääsevät kuitenkin kilpailemaan, sillä Suomi ja Japani tekevät yhteistyötä.

 

Tulokset http://www.fis-ski.com/

SportSignal

Tuomo Keskiväli