Uutisen päiväys

12.1.2008← Takaisin

Manninen neljäs Val di Fiemmessä

Yhdistetyn maailmancupkausi jatkui lauantaina Italian Val di Fiemmessä gundersen kilpailulla. Hannu Manninen starttasi ladulle viidentenätoista nousten sateisen päivän keleistä huolimatta kilpailun neljänneksi. Maailmancupia johtava Ronny Ackermann voitti kilpailun.

Suomalaisten esitykset mäessä olivat sateisissa olosuhteista huolimatta kohtuulliset. Erityisesti Jaakko Tallus on löytämässä hyvän hyppyvireen. Tallus hyppäsi kilpailussa 122 ja 126,5 metriä. Hannu Mannisen hypyt kantoivat 119 ja 119,5 metriä. Hannu lähti ladulle viidentenätoista, 1.52 perässä kilpailua mäkiosuuden jälkeen johtaneen itävaltalaisen David Zaunerin perässä. Tallus lähti ladulle kuudentena, 50 sekunttia kärjestä.
Mannisen hiihtovauhti ei näyttänyt alkuun riittävän lauantaina kärkikahinoihin, mutta hän nousi kuitenkin hienosti viimeisillä kilometreillä. Manninen sijoittui lopulta kilpailun neljänneksi ja Tallus kymmenenneksi. Suomalaisryhmällä oli hyvä pistepäivä, silla Anssi Koivuranta sijoittui Talluksen jälkeen yhdenneksitoista ja Janne Ryynänen oli kilpailun neljästoista. Maailmancupia johtavan Saksan Ronny Ackermannin hiihtovauhtiin ei pystytty lauantaina vastaamaan, ja hän vei gundersenin voiton.
Päävalmentaja Jouko Karjalainen oli iloinen joukkueen kokonaistuloksesta ja Talluksen tulostason paranemisesta.
- Meillä oli hyvä päivä, neljä miestä neljäntoista parhaan joukossa ja Jaakko Tallus esitti kauden parastaan. Jaakko teki hienot hypyt ja hiihti todella rohkeasti, yritti vielä lopussa lähteä saavuttamaan Ackermannin perässä hiihtäneitä Bill Demongia(USA) ja Sebastia Haseneyta(GER), summasi Karjalainen suojattiensa suorituksista.
Suksihuollolla oli vesisateisena päivänä haasteellinen tehtävä, josta Suomen huolto selvisi päävalmentajan mukaan hienosti.
- Meillä oli tänään huippuvauhdit mäessä, vaikka täällä satoi välillä lähes kaatamalla vettä. Urheilijat olivat tyytyväisiä myös hiihtosukseen, ainoastaan Mannisen suksi ei toiminut jostain syystä toisella, kolmannella ja neljännellä kierroksella. Loppua kohti Hannu kertoi suksien alkaneen jälleen luistamaan, ilmeisesti paremmin kuin muilla, kertoi Karjalainen.
Karjalainen odottaa sunnuntaita positiivisin mielin.
- Huominen sääennuste lupaili sateen loppuvan ja hieman kylmempää keliä, aurinkokin voi jopa pilkahtaa. Joukkueen kokonaispanos oli tänään hyvä, mutta mäessä pystytään vielä parempiin suorituksiin, totesi Karjalainen.
Tuloskooste
Yhdistetyn maailmancup 2007-2008
12.1.2008 Val di Fiemme ITA HS 134, 15km
1. Ronny Ackermann GER
2. Bill Demong USA +34.1
3. Sebastian Haseney GER +34.3
4. Hannu Manninen +54.7
10. Jaakko Tallus +1.07,0
11. Anssi Koivuranta +1.18,6
14. Janne Ryynänen +1.50,5

Val di Fiemmessä kilpaillaan sunnuntaina 13.1.2008 yhdistetyn sprintti HS 134/7.5km.