Uutisen päiväys

20.1.2007← Takaisin

Manninen neljäs siderikosta huolimatta

Seefeldissä kilpailtu yhdistetyn sprinttikilpailu päättyi Itävallan Felix Gottwaldin voittoon. Mäkiosuudella hyvin onnistunut Gottwald oli lopulta kilpailussa omaa luokkaansa. Toiseksi sijoittunut Ranskan Jason Lamy Chappuis hävisi 22,6 sekuntia. Hannu Manninen nousi siderikosta huolimatta neljänneksi.

Itävallassa käyty yhdeksäs maailmancupin henkilökohtainen kilpailu päättyi Felix Gottwaldin voittoon. Ranskan Jason Lamy Chappuis sijoittui toiseksi häviten voittajalle 22,6 sekuntia. Kilpailun kolmas oli Norjan Magnus H. Moan (+34,2). Hannu Mannisella ei onni ollut myötä. Suomalaisurheilijan side rikkoutui heti hiihto-osuuden alussa. Manninen hävisi voittajalle 41,0 sekuntia.
- Hannu oli hiihtänyt 600-700 metriä, kun pehmeässä kohdassa suksi tarttui sohjoon ja side katkesi. Hannu sai minulta testisuksen ja sillä mies joutui hiihtämään tuollaiset 1,5 kilometriä ennen kuin hänelle saatiin oma toinen suksi. Tappiota tuossa tuli ainakin puoli minuuttia. Olen varma, että Hannu olisi taistellut kisan voitosta ilman tuota haaveria, maajoukkueen päävalmentaja Jouko Karjalainen sanoi heti kilpailun jälkeen.
Anssi Koivuranta jatkoi edelleen hyviä esityksiä ja ylitti maalilinjan yhdeksäntenä 1.06 minuuttia Gottwaldin jälkeen. Kaikki suomalaiset selviytyivät 30 parhaan joukkoon. Janne Ryynänen oli 25:s (+1.52), Ville Kähkönen 29:s (+1.58) ja Jaakko Tallus 30:s (+2.01).

 Seefeldin mäki ongelmallinen

Kilpailun mäkiosuudella itävaltalaiset juhlivat oikein reilusti. Seitsemän ensimmäisen joukossa oli peräti kuusi itävaltalaista. Kotimäessään hypänneiden itävaltalaisten rintaman pystyi rikkomaan ainoastaan kilpailun kakkonen Lamy Chappuis. Yksi kilpailun ratkaisuista oli hyvän hiihtäjän Felix Gottwaldin onnistunut hyppy. Mies ponkaisi viidenneksi 83,5 metrin hypyllään.
- Felix lähti hiihto-osuudelle ennakkosuosikkina, mutta silti olin ennen hiihdon starttia varma, että Hannu kamppailee voitosta, päävalmentaja sanoi.
Suomalaisten hyppääminen ei ollut parasta mahdollista. Anssi Koivuranta oli mäen 12:s. Nuori mies hyppäsi 82 metriä. Mannisen hyppy kantoi 80 metriä ja hän pääsi ladulle sijalta 18.

- Mäki on täällä Seefeldissä ongelmallinen. Ja se tuotti meille paljon ongelmia. Näin kävi varmasti myös monille muille. Itävaltalaiset saivat siitä hyötyä, että ovat harjoitelleet täällä. Hyppyrin keula on vähän eri tavalla kulmikas ja siinä hyppääjän paino pääsee siirtymään varpaille, Karjalainen kertoi.

- Tietysti jäi pettynyt olo, kun mäki ei kulkenut odotetusti ja sitten vielä tuo haaveri. Tästä päästää kuitenkin yli ja keskitytään huomiseen kisaan, jos sitä nyt pystytään käymään. Täällä on nimittäin todella lämmintä. Toivottavasti kisataan, kun täällä ollaan, Karjalainen lopetti.

 

Tulokset www.fis-ski.com

SportSignal

Tuomo Keskiväli