Uutisen päiväys

13.1.2007← Takaisin

Manninen kuudes, Bieler voittoon

Yhdistetyn maailmancupin yhteislähtökilpailu päättyi Itävallan kaksoisvoittoon. Christoph Bieler voitti ja Felix Gottwald oli toinen. Kolmanneksi hyppäsi Ranskan Jason Lamy Chappuis. Hannu Manninen sijoittui kuudenneksi ja Jaakko Tallus oli kymmenes.

Italian Val di Fiemmessä kilpailtu yhdistetyn yhteislähtökilpailu päättyi itävaltalaisten kaksoisvoittoon. Mäkiosuudella vakuuttavasti esiintynyt Christoph Bieler nousi ykköseksi ja sai mukavaa tukea maanmieheltään Felix Gottwaldilta. Kilpailun kolmanneksi hyppäsi Ranskan Jason Lamy Chappuis. Hiihto-osuuden odotettu ykkönen Hannu Manninen sijoittui kilpailussa kuudenneksi. Jaakko Tallus onnistui mäessä ja nousi hiihdon 24 sijalta lopulta hienosti kymmenenneksi. Ville Kähkönen oli komeasti tasaisella suorituksella 12:s. Janne Ryynänen keräsi myös maailmancupin pisteitä ja oli lopputuloksissa 21. Anssi Koivurannan ensimmäinen hyppy epäonnistui totaalisesti ja nuori mies jäi ulos toiselta kierrokselta. Koivuranta oli tuloksissa 48:s.
- Palkintopallisijoitusta tietysti aina odottaa, mutta tänään nuorten esitykset olivat positiivisia. Tänään meni näin. Siellä oli vaan parempia tänään. Se on heidän hyvyyttä. Ei voi olla hirvittävän pettynyt, maajoukkueen päävalmentaja Jouko Karjalainen kommentoi.

Hannu Manninen hallitsi 10 kilometrin hiihto-osuutta käytännössä koko ajan. Manninen veti perässään Norjan Magnus H. Moanin ja Itävallan Felix Gottwaldin eroon pääjoukosta jo hyvissä ajoin. Hiihdon loppuvaiheessa Moan pysyi Mannisen tuntumassa, mutta itävaltalainen joutui antautumaan 6,5 sekuntia. Pääjoukko jäi kärjelle reilun 40 sekuntia. Se tarkoitti pisteiksi muutettuna reilua kymmentä pistettä. Itävallan Christoph Bieler hävisi ladulla Manniselle 1,05 minuuttia ja oli hiihdon jälkeen 25:s eroa Manniseen oli 16,3 pistettä. Bieler hyppäsi 98 ja 101 metriä ja voitti maanmiestään Gottwaldia 3,5 pistettä.
- Hiihtokisa oli ihan ok. Hannu hoiti taas homman kotiin. Kähkösen Ville hiihti erittäin hienosti. Ryynäsen Janne hiihti kauden parhaan hiihtonsa. Hiihdossa ei ehkä ihan parhaimpaansa yltänyt Anssi ja Jaakko, mutta toisaalta aika lähellä se oli sitä mihin tämän hetken kunto edellyttää, Jouko Karjalainen sanoi.

Hannu Mannisen hypyt kantoivat 92,5 ja 94 metriä. Jaakko Tallus leiskautti toisella hypyllään kierroksen kuudenneksi parhaan hypyn ja nousi lopputuloksissa kymmenenneksi. Ville Kähkönen venyi uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen. Mies hiihti loistavasti ja hyppäsi tasaisesti ja palkintona 12:s sija.
- Ville hyppäsi tasaisesti ja Jaakko oli toisella kierroksella tosi hyvä. Hannulla, isolla miehellä oli selvästi enemmän vaikeuksia tyhjään mäkeen kuin pienillä. Loppulennossa vaan oli vaikeuksia. Eikä siellä ollut ponnistusvaiheessa mitään erityistä ongelmaa, Karjalainen kertoi.

Anssi Koivuranta jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella maailmancupin pisteiden ulkopuolelle epäonnistuttuaan mäkiosuuden ensimmäisessä suorituksessa.
- Anssille tapahtui pieni lipsahdus. Sellainen mikä tapahtuu hänelle aina aika ajoin. Hän hyökkää liiaksi eteenpäin lyhyellä matkalla. Siinä suksi sitten lähtee vaan alta. Ei siinä ole muuta kunhan pääsee jaloilleen alas, päävalmentaja sanoi.

 Huomisessa joukkuekilpailussa Suomen hyppyjärjestys on jo selvillä.
- Hyppäämme järjestyksessä Jaakko, Ville, Hannu ja Anssi. Kyllä meillä on Kimmon kanssa täysi luottamus Jaakkoon. Kyllä mies sieltä taas huomenna tulee. Hiihtojärjestys päätetään mäen jälkeen, mutta eiköhän siellä Hannu ankkurina hiihdä, Karjalainen paljasti.

 Tulokset: http://www.fis-ski.com/

 SportSignal

 Tuomo Keskiväli