Uutisen päiväys

4.2.2007← Takaisin

Manninen ja Tallus kaksoisvoittoon Zakopanessa

Mannisen ylivoima ladulla takasi hänelle 120 pistettä lauantailta sunnuntaille siirrettyyn mäkikilpailuun. Hyvin hypätty mäkiosuus toi Manniselle ylivoimaisen voiton ja maailmancupin johtajan keltaisen liivin. Hienoa suomalaismenestystä täydensi Jaakko Talluksen toinen sija. Myös muut suomalaiset olivat mäessä oivassa vireessä.

 

Manninen jatkoi loistavia esityksiään myös Zakopanen suurmäessä. Suomalainen liiteli ensimmäisellä kierroksella 121 metriä, joka oli kierroksen neljänneksi pisin hyppy. Paremmin hyppäsivät vain muut suomalaiset. Janne Ryynänen 123 m, Anssi Koivuranta 121,5 m ja Jaakko Tallus 122 m.

Toisella kierroksella sama tahti jatkui. Kierroksen pisimmän siivun, 128 m, venytti Ryynänen, joka nousi hiihdon jälkeiseltä 17:nneltä sijalta lopulta viidenneksi. Tallus ponkaisi 124,5 m ja hyppy riitti nostamaan hiihto-osuuden jälkeen neljäntenä olleen Talluksen 223 pisteeseen ja kilpailun toiseksi. Manninen ponnisti voittoon vaaditun 105 metrisen sijasta 118,5 metriä keräten 239,4 kokonaispistettä ja ansaiten reilun voiton. Kolmanneksi kilpailussa tuli Björn Kircheisen (GER).

Koivurannan hyppy kantoi 124,5 m ja riitti sijalle 12. Jouni Kaitaisen hypyt olivat 109,5 ja 112,5 metriset ja sijoitus 18.

– Oli upeaa meininkiä, harjoituksista löytynyt hyvä tekeminen on siirretty myös kilpailuun ja tulos on näin loistava. Kauttaaltaan hieno tulos, iloitsi Suomen päävalmentaja Jouko Karjalainen.

 

Lauantainen hiihto-osuus ratkaisi käytännössä Mannisen nousun cupin johtoon, sillä ennen Zakopanea johtanut Christoph Bieler (AUT) jäi Mannisesta ladulla 4.32,3, joka tiesi mäkeen mahdotonta 68 pisteen takamatkaa. Bieler hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 120 metriä, joka ei riittänyt viemään miestä toiselle kierrokselle.

 

Tulokset ja maailmancupin tilanteet: http://www.fis-ski.com/

 

SportSignal

 

Stefan Ikonen