Uutisen päiväys

5.3.2005← Takaisin

Manninen hurjalla hiihdolla kolmanneksi Salpausselällä

Maailmancupin voittonsa perjantaina Lahdessa varmistanut Hannu Manninen teki lauantain Gundersen-yhdistetystä jännittävän draaman. Yleisön hurjasti kannustaessa hän hiihti sijalta 24 kolmanneksi.

Hannu Mannista kannustamaan oli Lahden hiihtostadionille kerääntynyt  tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä, jotka halusivat siivittää hänet suksilla hurjaan menoon. Rovaniemeläinen ei pettänyt kannatajiaan.

Mäessä Manninen sai varsinkin ensimmäiseen hyppyynsä hankalat olosuhteet ja hyppäsi "vain" 112,5 metriä. Toisellakaan hän ei päässyt pahaaseensa. Hypyn pituus oli 113 metriä - pisteitä kertyi yhteensä 212,2, mikä merkitsi sijaa 24 ja lähtöpaikkaa 2.50 min mäen jälkeen ensimmäisenä olleen Anssi Koivurannan jälkeen.

Hiihto-osuuden kärkeen kerääntyi hyvin nopeasti kolmikko, jossa hiihtivät mäen jälkeen toisena ollut Norjan Petter Tande sekä saksalaiset Ronny Ackermann (mäen jälkeen 9:s) ja Björn Kircheisen (11:s). Lähtiessä Manninen oli Kircheisenin jäljessä 1.11 minuuttia. Manninen lähti heti hurjaan takaa-ajoon ja sai aikaiseksi omien sanojensa mukaan "mahtavan hiihdon" ja samaa mieltä oli myös runsaslukuinen yleisö. Mannienn lähestyi kärkikolmikkoa vääjäämättä ja viimeisellä 2,5 kilometrin lenkille lähtiessään hän oli varma palkintopallipaikasta.
- Näin, että Tande oli jäänyt vähän saksalaisista ja silloin mietin, että voisin päästä hänen edelleen.
Niin tapahtuikin noin kilometriä ennen maalia. Saksalaisten kiinni saamiseen olisi tarvittu yksi lisäkierros - kuten MM-kilpailujen mäkikilpailussa. Kolmossijakin kuitenkin tyydytti niin Mannista itseään kuin kisayleisöäkin, jota Manninen kiitti kumarruksin maalisuoralla ja sanoin voittajahaastatteluissa.

Yhdistetyn kilpailun voitti perjantain kakkonen, Björn Kircheisen. Maailmanmestari Ronny Ackermann oli toinen. Suomalaisista Jaakko Tallus mahtui kärkikymmenikköön ollen yhdeksäs. Anssi Koivuranta oli 14:s ja Antti Kuisma 18:s. Jouni Kaitainen oli 29:s ja Janne Ryynänen 36:s.

Tuloket: www.fis-ski.com