Uutisen päiväys

13.3.2007← Takaisin

Malyszin voittokulku jatkui Kuopiossa

Adam Malysz tiukensi otettaan Nordic Tournamentin johdossa ja kavensi eroa myös maailmancupin voittoa ajatellen. Janne Ahonen oli parhaana suomalaisena 8:s.


 Eilisen karsinnan voittanut Adam Malysz piti paikkansa myös Puijon maailmancupin osakilpailussa. Voitti irtosi 125 ja 115 metrin kaarilla 1,7 pisteen erolla Itävallan Andreas Kofleriin. Koflerin hypyille kertyi mittaa 120 ja 118,5 metriä. Myös kolmospallilta löytyi Itävallan värejä Thomas Morgensternin merkeissä. Viime talven olympiavoittaja jäi kuitenkin kärkikaksikosta ja kymmenisen pistettä. Hypyt kantoivat 116,5 ja 117,5 metriä. Malysz jatkaa myös Nordic Tournamentin kärjessä voitettuaan turneen molemmat osakilpailut. Maailmancupin kärkipaikka, joka on toistaiseksi Norjan Anders Jacobsenin hallussa siintää sekin enää 60 pisteen päässä.

 - Kilpailu oli vaikea. Tuuli vaihteli, mutta suurin ongelma oli ylämäen latu. Haluan kiittää järjestäjiä hyvästä työstä ladun kanssa, kuvaili voittaja kilpailuaan. Maailmancupin tilanteeseen ja Nordic Tournamentiin viiksiniekka suhtautuu rauhallisesti.

 - Maailmancup jatkuu Norjassa Jacobsenin kotimaisemissa. Mies on varmasti kova vastus siellä, sanaili Malysz. Nordic Tournamentin kakkosen Andreas Koflerin Malysz toteaa myös kovaksi kilpailijaksi.

 - Turneen voitosta täytyy taistella tosissaan.

 

 Kuopiossa hypättiin keväisissä olosuhteissa ja tästä johtuen koekierros jouduttiin jättämään väliin ylämäen kunnostustöiden vuoksi, joka teki hallaa joillekin hyppääjistä. Esimerkiksi eilisessä karsintakilpailussa ja harjoituksissa hienoja hyppyjä esittänyt Harri Olli joutui tyytymään 30. sijaan nahkean vauhtiladun yllättäessä.

 - Vauhtimäen asennossa oli kireyttä, koska koekierrosta ei päästy hyppäämään, totesi Olli, jonka sukset ovat olleet parhaimmillaan pakkaskelissä.

 - Lavakin oli ehkä vähän liian alhaalla, harmitteli Olli, joka jäikin kärkimiesten vauhdeista pari kilometriä. – Se voi tehdä lähes 30 metriä hypyn pituudessa.

Hyppykunnostaan rovaniemeläinen ei kuitenkaan ole huolissaan.

 - Hyvällä mallilla hyppy on, nähtiinhän se eilisessä karsinnassakin, sanoi Olli.

 Parhaana suomalaisena ja ainoana kymmenen parhaan joukossa oli Janne Ahonen, jonka 115,5 ja 113 metrin hypyt riittivät 8. sijaan. Puijon HS127-mäki ei ole tunnetusti ollut Ahosen mieleen, mutta mäen kunnosta mies antoi kiitosta järjestäjille.

  - Säähän nähden mäki oli hyvässä kunnossa. Ei sitä näissä oloissa olisi paremmaksi voinut saada. Kaikki kunnia järjestäjille siitä, että mäki oli hypättävä, jutteli Ahonen, joka saapui Kuopioon vasta tänään. Hyppyihinsä Ahonen ei ollut silminnähden tyytyväinen.

 - Samaa toistamistahan ne olivat. Sijoista kymmenen parhaan joukkoon tämmöisillä taistellaan, kuvaili konkari hyppyjään.

 Malyszin ylivoima ei Lahden hiihtoseuran mielestä huolestuta.

 - Eihän se Malysz mikään hirveä kunkku ole, kun meikäläistä voitti vain kaksi metriä, naurahti kuumeesta toipuva Ahonen katsottuaan puolalaisen toisen kilpailuhypyn.

 Norjan mäet ovat Ahosen mielestä ok, mutta mielessä siintävät jo kaukaisemmatkin tavoitteet.

 - Planicaa odotan, jos pääsisi yli 200 metrin leijailemaan, kertoi Ahonen. Samalla hän valotti myös uransa jatkosuunnitelmia.

 - Nälkä ensi kautta ajatellen on kovempi kuin koskaan aiemmin tähän aikaan vuodesta, mutta en ole menossa mäkeen heti maanantaina Planican kisojen jälkeen.

 

 Muiden suomalaisten sijoitukset eivät juurikaan säväyttäneet. Matti Hautamäki oli kotimäessään 15:s ja Tami Kiuru hyppäsi 18:nneksi. Veli-Matti Lindström ja Arttu Lappi karsiutuivat toiselta kierrokselta ja maailmancupinpisteiltä. Lindström oli 31:s ja Lappi 40:s.

 

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

 

Katariina Karjalainen