3.10.2006← Takaisin

Malyszin kova vire jatkuu - Ahonen palkintopallille Kesä GP:n finaalissa

Puolan Adam Malysz kruunasi FIS kesä Grand Prix:n voittonsa viemällä nimiinsä myös sarjan viimeisen osakilpailun Saksan Oberhofissa. Suomen Janne Ahonen näytti, että tulossa ollaan: kolmas.

Adam Malyszin kilpailun pisin hyppy toisella kierroksella nosti puolalaisen Oberhofin HS 140 mäessä käydyn FIS kesä Grand Prix:n finaalikilpailun voittajaksi ohi kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneen Norjan Anders Bardalin. Kesänsä mäkiharjoittelun ja kiihdytysautoilun kesken jakanut Janne Ahonen näytti, että tuttu kilpailurutiini on löytymässä. Hän oli kilpailun kolmas ja palkittiin samalla nimityksellä "Man of the Day", joka uuden käytännön mukaan annetaan parhaiten sijoittuvalle ennen kisaa kokonaispisteissä 15 parhaan ulkopuolella olevalle hyppääjälle. Ahoselle finaali oli vasta toinen kilpailu GP-sarjassa, joten sijoitus ennen kisaa oli sen mukainen.

Suomalaisista Tami Kiuru oli 16:s ja Matti Hautamäki 17:s, Janne Happonen oli 20:s ja Harri Ollikin selviytyi toiselle kierrokselle, 30:s. Jussi Hautamäki oli kilpailun 35:s.

Adam Malysz voitti neljä FIS kesä GP:n kymmenestä osakilpailusta ja keräsi käymistään seitsemästä osakilpailusta yhteensä 545 pistettä. Itävallan Wolfgang Loitzl voitti yhden osakilpailun ja oli kolme kertaa kolmas. Mies oli mukana kaikissa osakilpailussa saaden kokoon yhteensä 486 pistettä. Loitzln maanmies Andreas Kofler voitti hänkin yhden osakilpailun ja keräsi pistepottiinsa 397 pistettä.

Suomalaisista Janne Happonen voitti kaksi Japanissa käytyä osakilpailua ja keräsi käymistään viidestä osakilpailusta yhteensä 252 pistettä, mikä oikeuttaa seitsemänteen sijaan kesä GP:n lopputilanteessa.

Täydellä miehistöllä GP-kisoja kiertänyt Itävalta oli maiden välisessä kilpailussa ylivoimainen 2261 pisteellä. Norja oli toinen 980 pisteellä. Huolimatta Suomen rajoitetusta mukanaolosta pisteitä kertyi 971, jolla sijoitus oli kolmas.