3.2.2007← Takaisin

Malysz ylivoimainen, Harri Olli 10:s

Puolan mäkiguru vakuuttavassa vireessä, suomalaiset jäivät kauas kärkisijoista.

Mäkihypyn maailmancup jatkui jälleen Saksan maisemissa. Titisee-Neustadtissa saatiinkin hypättyä kilpailu jouhevampaan tahtiin kuin tällä kaudella on totuttu, kun tuulenvireet pysyivät aisoissa ja keli suosi ulkoilmaurheilua. Isäntämaan edustajat Martin Schmitt ja Michael Uhrmann vastasivat kilpailun dramaattisesta puolesta. Saksan kirkkaimmat tähdet kävivät molemmat kumossa, Schmitt ensimmäisellä ja Uhrmann toisella kierroksella. Kaatumiset eivät kuitenkaan varastaneet show’ta, vaan Neustadtin maisemissa nähtiin pitkiä ja komeita hyppyjä Saksan suurimmasta luonnonmäestä.

Viime lauantain tapaan voittajaksi kruunattiin Puolan Adam Malysz, joka oli täysin omaa luokkaansa. Mäkiguru ei tyytynyt hätyyttelemään mäen HS-pistettä, vaan sivusi toisella hypyllään Sven Hannawaldin 145 metrin kohdalla olevaa mäkiennätystä. Myös ensimmäisellään (138,5 m) Malysz oli kierroksen paras. Toiseksi hypännyt Itävallan Andreas Kofler jäi Malyszin 293,8 pisteen potista 8,5 pisteen päähän, vaikka pääsikin toisellaan HS-pisteeseen, eli 142 metriin. Ensimmäisellään Kofler hyppäsi 136,5 metriä, kuten myös maailmancupin punaisen liivin haltija ja tämän päivän kolmas, Norjan Anders Jacobsen. Jacobsenin toinen hyppy kantoi 141,5 metriä, mutta eroa voittajaan kertyi jo 14,9 pistettä.

Suomalaisten parhaimmistosta Janne Ahonen ja Matti Hautamäki loistivat poissaolollaan harjoitellen kotimaisemissa. Illan parhaista suomalaishypyistä vastasi Harri Olli. Jo Keski-Euroopan mäkiviikolla ja pitkin kautta mukavia sijoituksia napsinut rovaniemeläinen oli tänään 10:s. Parhaana suomalaisena maailmancupin pisteissä oleva Arttu Lappi löytyi heti seuraavalta sijalta. Molemmat miehet petrasivat sijoituksiaan ensimmäiseltä kierrokselta. Ollin hypyt kantoivat 129,5 ja 134,5 ja Lapin 127 ja 135,5 metriä.

Myös Veli-Matti Lindströmin ja Jussi Hautamäen suoritukset olivat jo parempaan päin. Kilpailuun koekierrokselta huomattavasti petrannut Hautamäki sai kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä ja Lindströmin toisen hypyn jälkeen nähtiin miehelle harvinainen tuuletus. Lindström oli 15:s ja Hautamäki 23:s.

Janne Happonen sen sijaan petti karsinnan viidennen sijan mukanaan tuomat odotukset. Happosen ja Neustadtissa muutama vuosi takaperin osakilpailuvoittoon hypänneen Tami Kiurun lennot loppuivat 118,5 metriin, eikä asiaa toiselle kierrokselle ollut. Happonen löytyi sijalta 36 ja Kiuru 39.

Titisee-Neustadtissa hypätään jälleen huomenna.