27.1.2007← Takaisin

Malysz Oberstdorfin valtias – Ahonen 8:s

Adam Malysz nappasi kauden ensimmäisen osakilpailuvoittonsa mäkihypyn maailmancupissa. Palkintopallille hän sai seurakseen Thomas Morgensternin ja Michael Uhrmannin.

Tilanne mäkihypyn kannalta näytti alkukauden tapaan huonolta, kun Oberstdorfissa alettiin hypätä tänään iltapäivällä. Lentomäestä Schattenbergin suurmäkeen lumipulan vuoksi siirtynyt kilpailu pantiin poikki sankan lumisateen takia, kun vasta kaksi hyppääjää oli hyppynsä hypännyt. Kilpailun vihdoin alkaessa uudestaan tahti oli tiivis, ja näytti, ettei saksalaisyleisö saisi nauttia pitkistä hypyistä. Olosuhteet kuitenkin paranivat jo ensimmäisen kierroksen loppua kohti ja 137 metrissä olevaa HS-pistettäkin hätyyteltiin.

Suomalaiset pääsivät mainioista asemista toiselle kierrokselle. Lahden betonissa hyppyään hiomaan päässyt Janne Ahonen oli kolmantena, Arttu Lappi neljäntenä ja Matti Hautamäki viidentenä. Kilpailun päätyttyä paras suomalaissijoitus oli kuitenkin vasta Ahosen 8. sija, joka heltisi 128,5 ja 125 metrin hypyillä. Arttu Lappi oli 9:s tasaisella 127 ja 126 metrin sarjallaan. Matti Hautamäen 122,5-metrinen pudotti miehen kärkikymmenikön ulkopuolelle 16:nneksi.

Paluun maailmancupin kilpailuihin tehnyt Janne Happonen kartutti myös pistetiliään ollen 18:s. Vielä lumipyryyn hypänneiden Kalle Keiturin ja Harri Ollin kilpailu jäi yhteen kierrokseen. Keituri putosi ensimmäisenä toiselta kierrokselta ollen 31:s. Harri Olli oli 49:s jäätyään alle sataan metriin.

Päivän ykkönen oli Adam Malysz toisen hypyn pienestä horjahduksesta huolimatta. Malyszin kauden ensimmäinen osakilpailuvoitto irtosi 132,5 ja 137 metrin liidoilla, joista puolalainen sai pisteitä 283,1. Toiseksi tullut ja Malyszista reilun kolmen pisteen päähän jäänyt Thomas Morgenstern johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen 134-metrisellään, mutta joutui tyytymään toisellaan 131,5 metriin. Saksalaisyleisön riemuksi Michael Uhrmann oli kolmas. Kauden ensimmäinen palkintopallisija tuli 121,5 ja 134 metriä. Eroa voittajaan kertyi kuitenkin yli 24 pistettä.