Uutisen päiväys

17.3.2007← Takaisin

Malysz maailmancupin johtoon

Adam Malysz voitti Nordic Tournamentin kolmannen ja Lillehammerista Osloon siirretyn osakilpailun ylivoimaisesti. Janne Ahonen oli kymmenes.

 

Mäkihypyn maailmancup jatkui tutussa komennossa, kun Adam Malysz voitti jälleen. Puolalainen voitti pohjoismaisen mäkiviikon kolmannenkin osakilpailun ylivoimaisesti 15,3 pisteen erolla Sveitsin Andreas Kütteliin (128,5/116m). Kolmanneksi tuli isäntämaan Anders Bardal (125,5/117m). Norjalainen jäi Malyszista 18,9 pisteen päähän. Malysz hyppäsi 131 ja 122 metriä ja oli molemmilla kierroksilla omaa luokkaansa. Paitsi että Nordic Tournamentin voitto alkaa olla puolalaiselle valmista kauraa, siirtyi hän myös maailmancupin kokonaiskilpailun kärkeen, kun ennen tätä kilpailua johtanut Anders Jacobsen oli vasta 11:s. Eroa miesten välillä on nyt 22 pistettä Malyszin hyväksi.

 

Suomalaisten tulokset jäivät jälleen laihoiksi, vaikka Janne Ahonen tekikin toisella kierroksella upean nousun kymmenen parhaan joukkoon. Ahonen pääsi nipin napin toiselle kierrokselle hypättyään 111,5 metriä ja ollen 29:s, mutta hollolalainen nousi toisen kierroksen 119,5-metrisellään komeasti kymmenenneksi vastaten jälleen samalla päivän parhaasta suomalaissuorituksesta. Ahonen on edelleen viidentenä Nordic Tournamentin pisteissä, mutta vain vajaan viiden pisteen päässä kolmatta paikkaa pitävästä Sveitsin Simon Ammanista.

 

Muiden suomalaishyppääjien osakkeet kääntyivät puolestaan toisella kierroksella laskuun. Ensimmäisen kierroksen jälkeen parhaana suomalaisena 7:ntenä ollut Arttu Lappi (119/98,5m) oli lopputuloksissa 23:s. Niin ikään ensimmäisellään kymmenen joukossa ollut Tami Kiuru (119,5/107,5m) putosi 14:nneksi. Harri Olli (114,5/107,5m) oli 20:s ja Matti Hautamäki (117,5/100,5m) 25:s. Veli-Matti Lindström karsiutui toiselta kierrokselta ja 106,5-metrisellä hypyllä irtosi 37. sija.

 

Tänään Oslossa hypätty kilpailu korvasi eilen peruutetun Lillehammerin kilpailun. Pyörivät tuulet kuitenkin olivat riesana myös Holmenkollenin legendaarisella hiihtostadionilla. Monet hyppääjät olivat suurissa vaikeuksissa alkuilmalennon aikana ja tuuliraot vaihtelivat paikoin.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna samoissa maisemissa. Huominen kilpailu on myös Nordic Tournamentin viimeinen osakilpailu.   

 

Tulokset ja tilastot: http://www.fis-ski.com/