Uutisen päiväys

11.11.2006← Takaisin

Malvalehto ja Tolvanen sprintin ykköset Saariselällä

Mona-Liisa Malvalehto ja Olli-Pekka Tolvanen veivät ykkössijat maastohiihdon FIS-kisojen perinteisen hiihtotavan sprinteissä lauantaina.

Kymmenen asteen pakkassäässä ja hyytävässä tuulessa Malvalehto oli omaa luokkaansa aika-ajosta lähtien ja vei voiton ennen Itävallan Katerina Smutnaa ja Pirjo Mannista. Tolvanen jätti loppusuoran kamppailussa Sami Jauhojärven toiseksi ja Matias Strandvallin kolmanneksi.
Kilpailu oli suomalaishiihtäjille myös katsastus Rukan maailmancupin sprinttiin, jonne paikkansa tulosten perusteella lunastivat Malvalehto, Manninen, Tolvanen, Jauhojärvi ja Strandvall.
”Se, että pystyi kaikki erät hiihtämään noin ylivoimaisesti, kertoo siitä, ettei myöskään maailman tasolla ole hätää. Tämä lupaa hyvää Rukan maailmancupia ajatellen, nyt tiedän ainakin, että sekä perinteisen että vapaan sprintti kulkee. Yllättävän hyvin irtosi”, viimeiset kaksi viikkoa tiiviisti harjoitellut Malvalehto kertoi.
Tolvanen oli ykkössijastaan yllättynyt, mutta ei silti ajatellut suin päin sprintteriksi ryhtyä, vaan vannoi hiihtävänsä yhtä lailla normaalimatkoja.
”Pyrin pitämään hyvän paikan, mutta olen yllättynyt, että voitin. Talven päätavoitteena on 23-vuotiaiden MM-kisat ja siellä mitali. Rukan maailmancupissa tavoite on päästä vähintään pisteille”, joensuulainen 21-vuotias Tolvanen kertoi.
Selkävaivansa hallintaan saanut Lauri Pyykönen oli neljäs, mutta selkävaivojensa kanssa kamppaileva Keijo Kurttila ei hiihtänyt. Suomalaishiihtäjien maailmancupin katsastukset jatkuvat Saariselällä sunnuntaina, jolloin vuorossa on naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Täydelliset tulokset: http://www.inarinyritys.net/