Uutisen päiväys

21.2.2013← Takaisin

Malvalehto ja Ketelä parhaat suomalaiset MM-sprintissä

Kaikki suomalaishiihtäjät selvittivät kirkkaasti tiensä karsinnoista puolivälieriin. Mona-Liisa Malvalehto oli parhaana suomalaisena seitsemäs ja Kerttu Niskanen yhdeksäs. Arvokisadebyyttinsä hiihtänyt Toni Ketelä oli parhaana suomalaismiehenä kahdeksas.

Aika-ajoista nopeimpana erävaiheeseen edennyt Mona-Liisa Malvalehto tavoitteli finaalipaikkaa, joten seitsemäs sija ei häntä tyydyttänyt.
- Tulosmielessä en jäänyt kuin yhden sijoituksen, mutta en ole tyytyväinen. En päässyt hiihtämään omaa rentoa hiihtoa oikein missään vaiheessa. Aika-ajossa suksi ei pitänyt ja alkuerässä suksi piti, mutta ei luistanut. Nyt viimeisessä erässä oli suht hyvä suksi. Huolto teki tänään todella paljon töitä, että meillä ois kunnon sukset alla, Malvalehto kertoo.
Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen hiihtivät samassa puolivälierässä. Viivalle asettuivat rinnalle kovat naapurit, päivän päätteeksi mestaruuden voittanut Norjan Marit Björgen ja ruotsalainen Charlotte Kalla.
- En tiennyt listoja etukäteen, joten puolivälierässä näin vasta viivalla ketä on vastassa. Tiesin, että tulee kovavauhtinen erä ja että siitä erästä voi lucky loserina päästä jatkoon,  Kyllönen kertoo.
Niskanen pääsikin erästä eteenpäin, mutta karsiutui välierässä.
- Nyt oli hyvä päivä. Harmittaa kuitenkin , kun ei tullut finaalipaikkaa, kun hiihto tuntui hyvältä, Niskanen kertoo.
Krista Lähteenmäki oli neljänteentoista sijaan pettynyt, mutta suuntasi katseen nopeasti tulevaan.
- Tämän päivän pettymyksestä toipumiseen meni se yhdeksänkymmentä sekuntia. Lähdin tänään nauttimaan tästä kisasta ja hiihtäminen tuntui jo hyvältä. Nyt katse tuleviin kisoihin.

Ensimmäinen arvokisaesiintyminen toi  Toni Ketelälle heti kahdeksannen sijan ja mies oli kisaan erittäin tyytyväinen.
- Päivä oli nousujohteinen. Kyseessä oli kuitenkin minun ensimmäinen arvokisa ja hiihdin kymmenen sakkiin ollen paras suomalaismies, Ketelä iloitsi.
Ladun varrelle oli kertynyt myös paljon tuttuja kannustajia.
- Kotiväkeä oli ladun varressa kannustamassa ja isä kävi tuossa huoltoalueellakin vähän kurkkimassa suksia. Oli mukava, kun oli tukijoukkoja.
Anssi Pentsisen kohtaloksi koitui kaatuminen. Mies oli siinä vaiheessa hyvissä asemissa toisena.
- Kyllä harmittaa tosi paljon ja vähän turhassa paikassa kaaduin. Liu’uin peesistä päälle ja ajattelin ottaa oman ladun, että pääsen laskuun iskemään. Jotenkin siinä sukset sekosi. Kaatuminen oli nopea, mutta ei minulla enää ollut siinä vaiheessa mitään mahdollisuuksia, kuudenneksitoista sijoittunut Pentsinen kommentoi.
Pettynyt oli myös seitsemänneksitoista hiihtänyt Matias Strandvall.
- En ole tyytyväinen. Se on ollut oikeasti aina mun heikkous, että kun porukka tulee näkökentälle, niin mulla tekniikka hajoaa. Laskin toisena loppusuoralle ja sieltä tuli porukkaa ohi. Mulle on puolivälierät aina olleet pahimmat, kun miehet ei enää ole niin tuoreita, niin minä olen vahvoilla. Pettynyt olen tämän päivän hiihtoon.
Kalle Lassilaa ei  MM-sprintin kahdeskymmeneskahdeksas sija paljon lämmittänyt:
- Huonohan tuo minun hiihto oli.  En kyllä mitenkään ole tyytyväinen, sillä tämä on huonoin arvokisasijoitus ja se tuli huonolla suorituksella. Ennen erää tuntui vielä hyvältä, aika-ajoissa pystyin hiihtämään ihan suunnitellusti ja rennosti. Erässä kuolin siihen ensimmäiseen nousuun ihan täysin. En tiedä yhtään mitä siinä tapahtui, mutta kroppa oli aivan happoa täynnä.

Lisää kommentteja:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/urheilijoiden-kommentit-mm-sprin/

Mona-Liisan lyhyt radiohaastattelu suomeksi ja englanniksi vapaassa käytössä:
http://fis2013.ebu.ch/