Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Mäkiviikon ensimmäinen näytös, karsintakilpailu Obersdorfin HS 137 - mäessä

    29.12.2007

    Saksan Oberstdorfissa(GER) avattiin mäkiviikko karsintakilpailulla HS 137 mäessä. Suomalaiskotkat ovat löytäneet hyvän hyppyvireen joululomalla ja koko kuusikko on mukana sunnuntain kilpailussa.

    Suomalaisjoukkueen selvästi piristynyt ilme ja hyväntuulisuus näkyi hyppääjien suorituksissa jo harjoituskierroksilla ja jatkui karsinnassa. Ainoastaan Matti Hautamäen suoritus karsinassa jäi hieman vaisuksi harjoituskierrokseen nähden. Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Janne Happonen, Arttu Lappi, Ville Larinto ja Veli-Matti Lindström saavat taistelupareikseen sunnuntain 30.12. Knock out- kilpailuun seuraavat haastajat:

    Ville Larinto-Jan Matura CZE (2. Kilpailupari)
    Arttu Lappi- Andrea Morassi ITA (15. Kilpailupari)
    Veli-Matti Lindström – Manuel Fettner AUT (16. Kilpailupari)
    Janne Happonen – Emmanuel Chedal FRA (18. Kilpailupari)
    Matti Hautamäki – Michael Neumayer GER (20. Kilpailupari)
    Janne Ahonen – Michael Uhrmann GER (21. Kilpailupari)

    Mäkiviikko on maailmancup-kauden yksi jännittävimmistä jaksoista, ja käydään tänä vuonna hieman tiiviimmässä tahdissa. Ainoastaan Garmisch-Partenkirchenista Innsbruckiin siirtyessä on ns. välipäivä, muuten kiertueella on joka toinen päivä on karsinta- tai kilpailutapahtuma.

    Janne Ahonen on suomalaiskotkien kokenein ja menestynein urheilija, ja on jälleen luottavaisin mielin starttaamassa mäkiviikon taisteluun. Itävallan Thomas Morgestern on ollut avauskauden komeetta, mutta Janne lähtee mäkiviikolle luottavaisena.

    - Minulla on ollut tekniikkaongelmia alkukaudesta, mutta tuntemukset ovat nyt hyvät ja kokemukseni on vahvuutena mäkiviikolla. Morgesternia ei ole mahdotonta voittaa, totesi Ahonen jo karsintapäivän aamuna.

    Arttu Lapilta jäi joulua edeltänyt maailmancupviikonloppu Sveitsin Engelbergissä väliin flunssan ja tekniikkaongelmien vaivattua. Arttu on tyytyväinen kilpailutauon aikana tekemiinsä harjoitteisiin.

    - Nyt on todella hyvä tunne, ja on mukava päästä mäkiviikolle kilpailemaan. Pääsin hyppäämään sekä opiskelupaikkakunnallani Rovaniemellä että kotimaisemissa Kuopiossa hyvät mäkitreenit ja nyt tuntuu, että fysiikka on nyt kohdallaan kilpailuun, kertoi Lappi tyytyväisenä harjoitusjaksoonsa.

    Sunnuntain kilpailu käynnistyy Oberstdorfin Schattenbergin mäessä klo 16 Suomen aikaa koekierroksella. Varsinaisen kilpailun on määrä käynnistyä klo 17.30.


    Mäkiviikon osakilpailu, Oberstdorf 30.12.2007
    Lähetysajat MTV3 ja MAX-kanavilla
    MTV3 17:10-18:30, 18:40-19:15, 19:25-19:45
    MAX 17:25-19:30

    Tulokset
    www.fis-ski.com