Uutisen päiväys

16.2.2009← Takaisin

Mäkimiehet tavoittelevat mitalia Liberecistä

Maanantaina Helsinkiin saapui väsyneitä, mutta onnellisia mäkimiehiä. Oberstdorfin lentomäestä tuli viikonloppuna sekä joukkue- että henkilökohtaisesta kisasta upeat voitot.

”Huippu porukka on kasassa, ei voi muuta sanoa tästä joukkueesta. He ovat koko ajan parantaneet otteitaan”, päävalmentaja Janne Väätäinen kiitteli.

Mäkijoukkueen tavoitteena ei ole enempää tai vähempää kuin mitali, jonka he olivat asettaneet tavoitteeksi jo alkukaudesta.
”Samoilla linjoilla ja tavoitteilla mennään kuin aikaisemminkin”, Väätäinen lupasi.
Arvokisoissa hypätään pienessä mäessä, mutta maailmancupin kiertueella mäkimiehet eivät kisaa pienessä mäessä.
”Mäki kuin mäki, niin parhaat suoriutuvat voittajiksi”, Väätäinen totesi.


MM-kisojen mäkijoukkueeseen kuuluvat Matti Hautamäki, Ville Larinto, Kalle Keituri, Harri Olli ja lentomäessä hyvin hypännyt Juha-Matti Ruuskanen.

Normaalimäen HS100 kilpailussa kuuluvat Hautamäki, Keituri, Larinto ja Olli. Normaalimäen karsinta on perjantaina 20.2. ja kilpailu lauantaina 21.2. Tämä nelikko matkustaa Libereciin torstaina. Ruuskanen liittyy joukkueeseen myöhemmin.
”Valmistautuminen MM-kisoihin on ollut lyhyt, koska vasta eilen sain tietää paikasta. Suomella on jo vahva nelikko kasassa, joten tuskin pystyn sekaan murtautumaan. Katsotaan miten Liberecissä käy”, Ruuskanen mietti.
Treenit ovat sujuneet Ruuskasellakin ilman ongelmia, vaikkakin alkukausi ei ollut miehen mieleen.
”Onneksi SM-kisoissa ja Oberissa tuli menestystä, jotta kisapaikka aukesi. Olihan MM-kisoihin pääseminen pienoinen yllätyskin”, Ruuskanen naurahti.
Ville Larinto ei ollut mukana Oberissa, vaan mies harjoitteli tiiviisti kotimäessä ja vieraili myös koulunpenkillä. Hyvin koko kauden hypännyt Larinto toteaakin, ettei hyppykunto ole kadonnut.
”On hyvä lähteä kisoihin, koska harjoitukset sujuivat erinomaisesti. Mitään tulostavoitteita en ole asettanut Libereciin, vaan lähden tekemään parhaani”, Larinto kertoo.
Suomi hakee menestystä myös joukkuekisasta, sitä mieltä on Matti Hautamäkikin. Mäkikonkari toteaa, että Suomella on mahdollisuus taistella jopa kultamitalista.
”Joukkueena ehdottomasti tavoittelemme mitalia, mutta omallakaan kohdalla mitali ei olisi täysin mahdoton ajatus. Kausi on ollut ailahteleva, mutta tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä”, Hautamäki toteaa.
Vaikka Itävalta onkin ennakkosuosikki joukkuekilpailussa, niin mäkikotkamme muistuttavat, että heidän kantti kestää tiukassakin paikassa.

”Mitäs tässä. Koko kauden olen hypännyt ihan hyvin, ei ole tullut suurta takapakkia missään vaiheessa. Hyvä tästä on lähteä kohti arvokisoja,” Olli kommentoi.

Väätäinen uhkasikin, että jos mäkikotkat tuovat kotiin henkilökohtaisista kisoista mitalin, valmentaja Pentti Kokkoselta lähtee viikset.