Uutisen päiväys

12.3.2007← Takaisin

Mäkimiehet nuija tanassa Puijon kilpailuun

Mäkijoukkue siirtyi Lahdesta Nordic Tournamentin toiselle etapille Kuopioon ja lähtee luottavaisella asenteella illan karsintaan ja huomiseen kilpailuun.

 

 Suomen mäkimiesten tiedotustilaisuuteen osallistuneet Matti Hautamäki, Arttu Lappi ja Harri Olli ovat jatkamassa Nordic Tournamentia Kuopiossa hyvillä mielin. Tiedotustilaisuudessa kolmikko löysi viihdykkeekseen puheenjohtajan nuijan ja vastaili toimittajien kysymyksiin iloisin mielin vesisateesta huolimatta.

 - Kohtuu hyvät ovat tunnelmat, totesi Matti Hautamäki, jonka hypyssä alkoi viikonloppuna Salpausselällä olla tuttua lentoa. – Hyppääminen oli parempaa kuin kertaakaan tällä kaudella, kuvaili Hautamäki viikonloppuaan ja kertoi vielä olevansa toiveikas päästessään kilpailemaan kotimäkeen.

 

 Hautamäen tapaan Puijon hiihtoseuraa edustava Arttu Lappi on edelleen parhaana sinivalkoisena kotkana maailmancupin kokonaispisteissä, mutta mies tunnustaa pään pettäneen usein kilpailutilanteessa viimeaikoina.

- Koekierros Lahdessa antoi uskoa siihen, että hyppy on vielä tallessa. Toivottavasti kotimäessä hyppy olisi yhtä hyvää tasoa myös kilpailutilanteessa, mietiskeli Lappi.

 

 MM-hopeamitalisti Harri Olli jännittää hieman Puijon mäkeä.

 - En tiedä miten tuosta mäestä pitäisi hypätä, nauroi Olli. – Viime vuonna pääsin yllättäen pari kertaa maailmancupissa K-pisteen yli, mitä ei aiemmin koskaan ollut tapahtunut edes kansallisissa kilpailuissa, lohkaisi Olli.

 

Päävalmentaja Tommi Nikusella oli myös positiivinen kuva joukkueestaan ja katse suunnattuna eteenpäin.

 - Toivottavasti saataisiin hyvä päätös tälle kaudelle, että saadaan pettymysten jälkeen hyvät eväät ensi kaudelle, suunnitteli Nikunen. - Jatketaan siitä mihin Lahdessa jäätiin eli lähdetään nauttimaan mäkihypystä, tokaisi päävalmentaja, jonka mielestä palkintopallisija turneen kokonaispisteissä ei ole vielä karannut suomalaisten ulottuvilta.