Uutisen päiväys

15.6.2009← Takaisin

Mäkimaajoukkueen kesäkuulumisia

Mäkihypyn A-maajoukkue on aloittanut kesän leireilyt Vierumäellä. Myös Otaniemen tuulitunnelissa joukkue kävi kesäkuun alussa.

Mäkijoukkue kokoontui Vierumäelle toukokuun viimeisellä viikolla. Leiri oli siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei urheilijoilla ollut mäkisuksia mukana. Leirillä keskityttiin aivan muihin asioihin kuin mäkitekniikan hiomiseen. Leirillä urheilijoille tehtiin terveystarkastus, fyysiset testit, paneuduttiin liikkuvuus- ja vartalonhallintaharjoituksiin. Yhtenä tärkeänä teemana olivat myös ravinto sekä Vancouverin olympialaiset ja siihen liittyvät käytännön toimet.

Kesäkuun alussa mäkijoukkue kävi Otaniemessä sijaitsevassa tuulitunnelissa. Tuulitunnelissa haettiin optimaalista vauhtimäen laskuasentoa sekä tehtiin nopeita ja hitaita ponnistuksia. Tuulitunnelissa tehtyjä harjoituksia voidaan pitää yhtenä tärkeänä lajiharjoittelumuotona.

Mäkijoukkueen kesäsuunnitelmiin kuuluu leireily kotimaassa ja ulkomailla. Kesä GP:lle joukkue lähtee elokuun alussa. Sitä ennen kilpaillaan kuitenkin kotimaan Finlandia Veikkaus Tourilla. Finlandia Veikkaus Tourilla on neljä osakilpailua: Kuusamo 27.6., Lahti 19.7., Kuopio 21.7. ja Vuokatti 23.7.