Uutisen päiväys

24.2.2007← Takaisin

Mäkijoukkueen juniori otti yllätyshopeaa

Suomen Harri Olli näytti Sapporon suurmäessä miehen elkeitä ja otti hopeamitalin, maailmanmestaruus jäi vain 0,2 pisteeteen päähän.

Jo harjoituksissa hienoja hyppyjä tehnnyt Ounasvaaran Hiihtoseura edustava, Lahdessa asuva Harri Olli näytti Sapporon illassa, että hermo pitää. Hän leiskautti ensimmäisellä hypyllään hienosti 124 m. Sveitsin Simon Amman hyppäsi metrin pidemmälle ja se merkitsi Ollille kakkospaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kilpailun viimeistä edellisenä hyppääjänä nuori mies ei hermoillut vaan hyppäsi kilpailun pisimmän hypyn,136.5 metriä. Pisteitä kertyi 265,9. Amman viimeisenä hyppäsi kaksi metriä vähemmän, mutta vei tyylipisteillään voiton kahdella kymmenyksellä!

Puolustava maailmanmestri Janne Ahonen osoitti, että puheet nousukunnosta eivät ole olleet turhia. Tänään se ei aivan riittänyt mitaleille. Japanilaisilta suuret suosionosoitukset saanut Ahonen  oli kuudes.

Arttu Lappi oli kilpailun 11:s ja Matti Hautamäki 18:s. Janne Happonen ei selviytynyt toiselle kierrokselle. Hän oli 37:s.

Lue lisää Sapporon kuulumisia täältä.