Uutisen päiväys

23.11.2006← Takaisin

Mäkijoukkue hyvistä asemista maailmancupinn aloitukseen

Suomen mäkijoukkueella on takanaan runsaasti lumihyppyjä ja hyvä kesän harjoituskausi. Odotukset ovat korkealla uuteen kauteen lähdettäessä.

Jo 15. maailmancupkautta aloittava Janne Ahonen pitää kaikkein jännittävimpänä Rukan maailmancupin ensimmäistä harjoitushyppyä.
- Jos se menee hyvin, voi olla varma siitä, että tilanne on hallinnassa. Jos hyppy menee pieleen, alkaa miettiä kaikkea turhanaikaista. Jos kilpailussa on siinä kuuden joukossa, tietää itse että ollaan oikealla alueella, pohti Ahonen kauden avausinfossa Rukalla.
Janne Ahosen harjoituskausi sujui suunnitelmien mukaisesti, vaikka hän viime vuosien tapaan omistautui myös ”kesäharrastukselleen” drag racingille.
- Lumella harjoittelimme 10 päivää, kertoi Ahonen tilanteesta, joka on aivan toisenlainen kuin monella muulla Rukalla kilpailevalla mäkimiehellä. Joillakin lumihyppyjä on koossa toistaiseksi vain muutamia ja se saikin muutamat joukkueet kovasti protestoimaan, kun Rukan mäki jouduttiin kosteiden olosuhteiden vuoksi pitämään suljettuna harjoittelulta, jotta varsinaisten kilpailujen läpiviemistä ei riskeerattaisi.

Positiivisella, odottavalla mielellä cupin aloitukseen lähtee koko Suomen joukkue. Janne Happonen on tyytyväinen niin harjoitushyppyihin kuin testituloksiinkin. Myös Matti Hautamäki sanoo, että tilanne on ”hiemen paremmalla tolalla kuin viime vuonna tähän aikaan. Viilaamista toki riittää kaikilla osa-alueilla.” Tami Kiurulle lumelle siirtyminen ei ole onnistunut niin hyvin kuin hyvä harjoituskausi antoi odottaa. Hän uskoo kaiken kuitenkin loksahtavan paikoilleen, tavoitteena on ”ehjä, tasainen maailmancupkausi”.

Karsintakilpailujen menestys nosti Arttu Lapin takaisin Suomen maajoukkueryhmään.
- Kyllä siitä tietynlaisia odotuksia tuli, ei niinkään paineita. Niitä ei tule kun tietää, että hyppy on kulkenut, eikä kilpailu siitä miksikään muutu, että mukana on muutamia ulkomaalaisia, Lappi mietti.

Toinen maajoukkueryhmään palannut hyppääjä on  Veli-Matti Lindström, joka on ollut pari vuotta alamaissa, ensin varusmiespalveluksen ja sittemmin parinkin loukkaantumisen takia. Nyt tilanne on jälleen hallinnassa.
- Takana on ehjä harjoituskausi, paljon hyviä hyppyjä, Lindström sanoi.