Uutisen päiväys

17.8.2007← Takaisin

Mäkihypyssä kokeillaan kolmen kierroksen kilpailua

    Mäkihyppyyn etsitään uudenlaisia kilpailumuotoja, joista kolmen kierroksen kilpailua kokeillaan jo tämän kesän FIS kesä GP:ssä.

    Suomalaiset eri maajoukkueissa toimivat valmentajat ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen kiertäessään tämän kesän FIS Grand Prix -kilpailuja. Tavoitteena on lajin kehittäminen ja sellaisen järjestelmän aikaansaaminen, etteivät olosuhteet pääse liikaa vaikuttamaan lopputuloksiin. FIS:n ja valmentajien yhteisen palaveroinnin perusteella on nyt päädytty kokeilemaan jo tämänvuotisen kesä GP:n finaalikilpailuissa kolmen kierroksen kilpailua.

    - Kolme kierrosta on määrä hypätä 3.10. Oberhofissa ja 6.10. Zakopanessa. Lopullista muotoa ei vielä ole päätetty. Tarkoitus joka tapauksessa on, että hypätään karsinta ja kaksi kierrosta samalla tavalla kuin nyt. Lisänä tulee kolmas kierros, joka aloitetaan välittömästi toisen kierroksen jälkeen ja hypätään samassa järjestyksessä kuin toinen kierros eli toisen kierroksen tulokset eivät vaikuta hyppyjärjestykseen, selvitti Suomen joukkueen päävalmentaja Tommi Nikunen Einsiedelnistä, johon joukkueet siirtyivät tänä aamuna.

    - Lopullista systeemiä vielä valmistellaan. Päätettävänä on mm. se, miten monta kilpailijaa missäkin vaiheessa otetaan mukaan, Nikunen kertoi ja arveli, että uutta kilpailumuotoa saatetaan kokeilla myös Suomessa jo syyskuussa, kun Lahdessa hypätään kesä SM-kilpailut 15.-16.9.

    Myöhään torstai-iltana Pragelaton olympiamäessä käydyssä FIS kesä Grand Prixn osakilpailussa suomalaisista paras oli jälleen Janne Ahonen, joka sijoittui kahdeksanneksi. Harri Olli oli 13:s ja Janne Happonen 19:s.

    - Kisa käytiin kovilla vauhdeilla ja pitkiin hyppyihin ylti monta miestä ja erot jäivät pieniksi. Suomen hyppääjät eivät vieläkään saaneet kilpailussa irti sitä, mitä harjoituksissa on ollut nähtävissä, mutta kyllä se sieltä vielä tulee, lupasi Nikunen.

    FIS kesä Grand Prix jatkuu Sveitsin Einsiedelnin HS117 mäessä lauantaina 18.8. alkaen klo 18.30. Karsinta on ohjelmassa tänään heti klo 18.00 alkavien harjoitusten jälkeen.

    Kesä GP:n johdossa ovat kolmen kilpailun jälkeen tasapistein Itävallan Thomas Morgenstern ja Puolan Adam Malysz. Molemmilla on 220 pistettä. Kolmantena on Itävallan Gregor Schlierenzauer 196 psteellä. Neljäntenä oleva Itävallan Andreas Kofler on jo jäänyt käkrikikolmikosta selvästi 111 pisteellään.
    Suomalaisista Janne Ahonen on 84 pisteellä yhdeksäntenä. Harri Olli on sijalla 19 ja Janne Happonen 21.

    Maiden välisessä GP-tilaneessa Suomi on toisena ylivoimaisessa johdossa olevan Itävallan jälkeen. Pisteet: 1. Itävalta 1027, 2. Suomi 520, 3. Saksa 498, 4. Sveitsi 380, 5. Puola 351, 6. Tshekki 347.

    Lisätietoja: http://www.einsiedlerschanzen.ch/
    Tulokset ja on line-seuranta: http://www.fis-ski.com/
    Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Eurosport-kanavalta