Uutisen päiväys

1.11.2007← Takaisin

Mäkihypyn maajoukke "voittojen tielle"

”Voittojen tielle” ja ”parantamaan asemia maiden välisessä kilpailussa”. Siinä Suomen mäkihyppymaajoukkueen tavoitteita, joista kerrottiin torstaina Helsingissä, kun vietettiin mäkihyppääjien mediapäivää keilailun merkeissä.

- Viime kaudella saimme maailmancupista yhden osakilpailuvoiton. Tulevalla kaudella haluamme muuttaa luvun monikkomuotoon. Maiden välisessä rankingissa olimme neljänsiä. Sitä asemaa lähdemme parantamaan, sanoi Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtaja Janne Marvaila.

Päävalmentaja Tommi Nikusen mukaan kesäkauden harjoitteluun haetaan aina jotain uutta.

- Olemme lisänneet leirivuorokausien määrää. Perinteisen kotimaassa leireilemisen lisäksi harjoittelimme myös Puolan Zakopanessa ja Kranjssa Sloveniassa, molemmat tulevan talven maailmancup-paikkakuntia. Tällä järjestelyllä pystyimme jatkamaan hyppäämistä viikon aikaisempaa kauemmin. Nyt tarkoituksena on suunnata ensi viikolla pohjoiseen ja pysyä siellä 21. marraskuuta saakka. Viime vuonna reissasimme turhan paljon edestakaisin, sanoi Nikunen, joka uskoo että mäet Rovaniemellä ja Rukalla saadaan lähiaikoina lumetetuiksi hyppykuntoon.

Suomen mäkijoukkueen keulakuvan, Janne Ahosen, kesä oli jälleen kerran jaettu kiihdytysautoilun ja mäkihypyn kesken.

- Kiihdytyskilpailujen määrä puolittui kun siirryin isompaan Top Fuel -luokkaan, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin, kertoi Ahonen hyväntuulisena vaikkei kesän harjoittelukausi ollutkaan pelkää juhlaa.

- Kesä meni yli puolen välin todella hyvin, hyppääminen oli vähän liiankin helppoa. Loppukesällä kaikki oli sitten ihan toisin, mistään ei meinannut tulla yhtään mitään, hän kuvaili ja kertoi menevänsä tulevan viikon perinteisiin syksyn kuntotesteihin Jyväskylään hyvällä mielellä.

- Fysiikka on hyvällä tasolla, parempi kuin viime vuonna tähän aikaan. Kyllä kroppa on siinä kunnossa kuin pitääkin.

Viime vuonna maailmancupin avauskilpailusta Rukalta voiton kotiin ottanut Arttu Lappi lähtee kovin odotuksin Kuusamoon myös tänä vuonna.

- Rukan mäki on suosikkejani. Odotan innolla, että pääsisin taas lumelle kokeilemaan sitä missä mennään, miten pystyn siirtämään viimevuotisen tuntuman uudelle kaudelle. Keväällä tehdyn nilkkaleikkauksen takia olen ehkä kuukauden verran jäljessä viimevuotisesta, mikä saattaa kuitenkin olla vain hyvä asia. Viime vuonna olin kunnossa jo ennen kauden alkua, eikä puhtia riittänyt enää kevääseen, arvioi Lappi, joka harjoittelun ohella on pystynyt hyvin edistämään myös opiskelujaan Lapin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Muut mäkimaajoukkueen tavoitteita täyttämään lähtevät hyppääjät ovat Janne Happonen, Matti Hautamäki, Tami Kiuru, Veli-Matti Lindström ja Harri Olli.

Mäkihypyn maailmancup alkaa 30.11. Rukan HS142 mäessä käytävällä joukkuekilpailulla. Rukan toinen mäkikilpailu on henkilökohtainen ja hypätään lauantai iltana 1. joulukuuta. Lisätietoja Rukan Nordic Openingista http://www.nordicopening.com/