Uutisen päiväys

12.11.2018← Takaisin

Mäkihypyn maailmancup käynnistyy Wislassa - maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupien starttia odotellaan Rukalle

Suomen mäkihyppääjät lähtevät tavoittelemaan maailmancupin menestystä, kun maailmancup käynnistyy miesten mäkihypyn osalta Puolan Wislasta tulevana perjantaina.

Kilpailuohjelmassa on perjantaina karsinta, lauantaina joukkuekilpailu ja sunnuntaina jatketaan henkilökohtaisella kilpailulla. Wislasta matka jatkuu seuraavaan maailmancup-viikonloppuun - Ruka Nordiciin

Mäkihypyn maajoukkue suuntasi säätilanteen vuoksi harjoittelemaan Zakopaneen ennen Wislan maailmancup-avausta. Lyhyen leirin aikana pidetään hyppytuntumaa yllä ja testataan tarvittaessa varusteita. 

Naisten mäkihypyn maailmancupin avausta odotellaan kuunvaihteeseen asti, kun naisten kilpailukausi saadaan käyntiin 29.11.-2.12. Lillehammerissa. Julia Kykkäsen kauteen valmistautuminen on hyvässä vauhdissa ja urheilija suuntaa  tulevana keskiviikkona Faluniin harjoittelemaan loppuviikon ajaksi. Myös mäkihypyn B-maajoukkueella ja haastajaryhmällä on sama suunnitelma ja ryhmät suuntaavat täksi viikoksi harjoittelemaan Faluniin.

Maastohiihdon maajoukkue leireilee parhaillaan Oloksella. Tänään maanantaina alkanut maajoukkueleiri jatkuu aina ensi viikon maanantaihin asti. Leirin jälkeen joukkueen suuntana on maailmancupin avaus Rukalla, jonne urheilijat saapuvat torstaina 22.11. 

Yhdistetyn urheilijat harjoittelevat ennen Rukaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ilkka Herola, Atte Korhonen ja Leevi Mutru suuntaavat vielä tänään Faluniin harjoittelemaan mäkipainoitteisesti. Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho ja Perttu Reponen jatkavat harjoittelua Vuokatissa.

Maastohiihto

12.-19.11. Maajoukkueleiri, Olos

Maastohiihdon maailmancup

Ruka Nordic, Suomi 23.-25.11.

Joukkueet Ruka Nordiciin julkistetaan torstaina 15.11.

Mäkihyppy

11.-14.11. Maajoukkueleiri, Zakopane

Mäkihypyn maailmancup

Wisla, Puola 16.-18.11.

Miehet
Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen

Ruka Nordic, Suomi 23.-25.11.

Mäkihypyn joukkueet Ruka Nordiciin julkistetaan maanantaina 19.11.

Mäkihypyn urheilijabiot

Yhdistetty

12.-16.11. Maajoukkueleiri, Falun
12.-16.11. Maajoukkueleiri, Vuokatti

Kuluvan viikon leiripätkien jälkeen joukkue kokoontuu valmistautumaan Rukan maailmancupiin. Tarkat suunnitelmat tarkentuvat vielä myöhemmin, mutta joukkue harjoittelee todennäköisesti joko Vuokatissa tai Rukalla.

Yhdistetyn maailmancup

Ruka Nordic, Suomi 23.-25.11.

Joukkueet Ruka Nordiciin julkistetaan torstaina 15.11.