Uutisen päiväys

2.12.2005← Takaisin

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Lillehammerissa

Suomen mäkijoukkue sai Rukan Nordic Openingissa hyvän alun ja siitä on Norjan Lillehammerissa viikonloppuna tarkoitus jatkaa kohti vieläkin parempaa tekemistä.

 

 

Päävalmentaja Tommi Nikunen on positiivisella mielellä.
- Rukan toinen kilpailu meni meiltä jo hyvällä tasolla ja samaan suuntaan on tarkoitus jatkaa, hän kertoi puhelimitse Lillehammerista perjantaina aamupäivällä ensimmäisen joukkueenjohtajien kokouksen jälkeen.
- Onneksi sääennusteet olivat kohtuullisen hyviä, pikkupakkasta, eikä liikaa tuulta. Sunnuntaina pitäisi tulla vähän lunta. Nyt sitä ei täällä liikoja ole, sen verran kuitenkin, että maisema on valkoinen,  Nikunen kertoi.

Mäkisirkuksen piti alunperin siirtyä Rukalta Trondheimiin. Mäkeä siellä ei kuitenkaan saatu kuntoon ja kisat siirrettiin Lillehammeriin.
- Uskon, ettei siirrosta ole meille ainakaan haittaa. Lillehammerin HS131 on nykyaikainen mäki ja se sopii meille. Aikaisempia täällä hypättyjä kilpailuja on vähän vaikea verrata. Täällä on yleensä hypätty aivan kauden lopussa. Nyt kun ollaan vasta alkamassa, asenteet ja tilanne muutenkin ovat aivan erilaiset, Nikunen arvioi.

Suomen ykköstykit ovat jälleen Janne Ahonen ja Matti Hautamäki. Ahonen on maailmancupin kärjessä samalla pistemäärällä (160) kuin cupia johtava Slovenian Robert Kranjec. Kranjec saa ensimmäiseen kilpailuun keltaisen liivin yllensä sillä perusteella, että hänellä on osakilpailusta korkeampi sijoitus – Rukan toisen kilpailun voitto.
- Matti Hautamäen kolme viimeistä hyppyä olivat erittäin hyviä ja hän pystyy vieläkin parempaan. Kun hän jatkaa siitä, mihin Rukalla jäi, on palkintopallipaikka lähellä, arvioi Nikunen.
Maailmancupin pisteitä hakee koko Nikusen tiimi.
- Se antaa kovasti lisää itseluottamusta, kun alusta alkaen pääsee pisteiden makuun, tietää Nikunen ja katsoo odottavalla mielellä mm. viime kevään nuorten maailmanmestarin Joonas Ikosen hyppyjä.

Suomen joukkueessa hyppäävät: Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Joonas Ikonen, Risto Jussilainen ja Tami Kiuru. Kaikki joukkueen hyppääjät yltivät maailmancupin pisteille cupin avausviikonloppuna Rukalla.

Lillehammerin ensimmäisen HS131 mäen kilpailun karsinta pidetään 2.12. heti klo 17.00 alkavien harjoitusten (2 kierrosta) jälkeen. Kilpailu alkaa 3.12. klo 17.00. Toisen kilpailun karsinta on 4.12. klo 13.00 ja ensimmäinen kilpailukierros klo 14.45.

Lisätietoja kilpailuista: http://www.lillehammer-skifestival.no/

Trondheimin kilpailuja voi Suomessa seurata MTV3-kanavalta. Jani Uotila selostaa ja Toni Nieminen kommentoi lauantaina 3.12. klo 16.50 alkaen. Sunnuntain kisa alkaa MTV3:ssa klo 14.35. Kierrosten välillä nähdään kooste alppihiihdon miesten mc-suurpujottelusta edelliseltä illalta. http://www.mtv3.fi/

Trondheimin mäkikilpailut ovat nähtävissä myös Eurosportilla.

Tulokset on line: www.fis-ski.com