Uutisen päiväys

6.4.2009← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn FIS kesä Grand Prixn kilpailuissa kokeillaan uudistuksia

    Tulevana kesänä mäkihypyn ja yhdistetyn FIS kesä Grand Prixin kilpailuissa kokeillaan uudistuksia, joilla pyritään lisäämään kilpailijoiden turvallisuutta ja reilua peliä.


    Tulevana kesänä mäkihypyn ja yhdistetyn FIS kesä Grand Prixn kilpailuissa on mahdollista muuttaa kilpailun lähtöpuomia kesken kierroksen ilman että kierros joudutaan kokonaan uusimaan. Mikäli joku kilpailija hyppää alemmalta puomilta kun muut, hän saa hyväkseen bonuspisteitä. Pisteet määritellään mäkikohtaisesti. Päätöksen alemman puomin käytöstä tekee jury tai ao. maan valmentaja.

    Toinen kokeiltavaksi tuleva uudistus koskee vasta- tai takatuuleen hyppäämistä. FIS määrittelee kertoimet, joilla hyppääjää hyvitetään mikäli hyväksytyn tuulikorridorin lukemat muuttuvat ilmalentoon mennessä takatuuleksi tai joilla hyppääjän pisteitä vähennetään mikäli lukemat muuttuvat vastaisiksi.

    Asiaa ovat käsitelleet FIS:n mäkihypyn ja yhdistetyn komiteat viime viikonloppuna Zürichissä. Sääntöjen yksityiskohtiin palataan vielä FIS:n kokouksissa toukokuun lopulla Dubrovnikissa.

    Suomen edustaja FIS:n yhdistetyn komiteassa, Ilkka Tiilikainen, kertoo että kokeilujen perusteluna on hyppääjien turvallisuus ja reilu peli. "Kun puomia voidaan laskea kesken kierroksen, parhaat hyppääjät voivat esittää parastaan alastuloa myöten. Etua saavat myös kilpailujen järjestäjät kun aikatauluja ei jouduta uusittujen kierrosten takia muuttamaan," Tiilikainen sanoo.