Uutisen päiväys

25.10.2007← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn A-maajoukkueilla onnistuneet leirit Keski-Euroopassa

Mäkihypyn ja yhdistetyn A-maajoukkueet ovat leireilleet tämän viikon Keski-Euroopassa mainioissa harjoitusolosuhteissa. Ramsaun lumiset maastot ja Kranjin uusi HS 108 mäki ovat olleet onnistuneet harjoituspaikkavalinnat kun Suomessa odotetaan kunnon pakkasten alkamista.

Mäkijoukkue leireilee Slovenian Kranjissa

Suomeen saapuneiden syksyn pakkasten myötä kotimaassa alkavat olla muovimäet kiinni, joten mäkijoukkueemme suuntasi viime sunnuntaina Slovenian Kranjiin, jossa ovat päässeet hyppäämään hyvissä leudoissa olosuhteissa tämän viikon.

Kranj ei vielä ole suurelle yleisölle kaikkein tutuimpia mäkipaikkoja, mutta siellä järjestetään tänä talvena maailmancupin osakilpailu 16. joulukuuta. Päävalmentaja Tommi Nikunen kehui Kranjin helppoa sijaintia – majoitushotelliin on ainoastaan 5 minuutin ajomatka Ljubljanan lentoasemalta.

Nikunen totesi Kranjin HS 108 mäen puitteiden olevan mainiot ja päivittäin tehtävien hyppyjen määrän nousevan 15-20:een hyvissä olosuhteissa. Leirin aikana on myös päästy testaamaan hyvin suksikalustoa, minkä Nikunen arveli hyödyttävän hyppääjiä pitkälle talveen.

Kysyttäessä päävalmentajalta joukkueen hyppääjien edistymisestä tai onnistujista leirillä, tuntui Nikunen olevan kokonaisuuteen tyytyväinen, mutta mainitsi erityisesti Harri Ollin hypänneen hyvällä tasolla koko leirin ajan. Joukkue järjesti keskinäisen leirikisan keskiviikkoiltana ja Harri ”Hapaopa” Olli vei kisan nimiinsä.

Joukkue palaa viikonloppuna Suomeen ja seuraava maajoukkueen leiri on ensilumien tultua todennäköisesti Rovaniemellä.


Yhdistetyn joukkue Ramsaun lumisissa maisemissa

Yhdistetyn joukkue leireilee tämän viikon Itävallan Ramsaussa. Ennakkoinfosta huolimatta joukkue yllättyi Ramsaun lumisateisista olosuhteista alkuviikon aikana – lunta satoi usean päivän ajan jatkuvasti niin paljon, että ylös jäätikölle ei ollut mahdollista mennä. Suomen joukkue majoittuu jo perinteikkäästi suomalaisomisteisessa perhehotellissa ja ovat hiihtäneet jäätikön sijasta kylässä 1200 metrin korkeudella, missä hiihto-olosuhteet ovat olleet mitä mainioimmat.

Joukkueella oli alun perin suunnitelmat hypätä mäkiharjoitukset Ramsaun muovimäessä, mutta Keski-Euroopan yli pyyhkivästä lumirintamasta johtuen lähimmät olosuhteet muovimäkihyppäämiseen ovat Sloveniassa Kranjissa, jonne yhdistetyn joukkue matkusti pariksi päiväksi Suomen mäkijoukkueen perässä. Päävalmentaja Jouko Karjalaista ilahdutti erityisesti Talluksen, Koivurannan ja Ryynäsen hieno hyppyvire Kranjissa. Kolmikko on liidellyt mäkijoukkueen kanssa hypätyissä harjoituksessa samoille metrilukemille kuin erikoismiehet. Karjalaista ilahdutti Nikusen tavoin Kranjin mainiot hyppykelit ja arveli neljän mäkiharjoituksen aikana kertyvän noin 30 hyppyä joka urheilijalle.

Kranjissa hypättyjen mäkiharjoitusten jälkeen joukkue palaa muutamaksi päiväksi vielä Ramsaun lumille. Perjantai-aamuna on tarkoitus hiihtää leirikisa, ja mikäli sää lämpenee, lauantaina ja sunnuntaina siirtyvät he ylös jäätikölle tekemään loput suunnitellut hiihtolenkit. Karjalainen arvioi, että hiihtokilometrejä kertyy 7 hiihtopäivän aikana yhteensä noin 200 kilometriä.

Yhdistetyn joukkue on päässyt siis jo poikkeuksellisen hyvin lumihiihtämiseen kiinni, sillä edellisellä kotimaanleirilläkin päästiin jo Vuokatissa ulkohiihtämisen makuun.

Kotinurkissa joukkue ei ennätä kauaa oleilemaan, sillä heti marraskuun alusta alkaa leirijakso Lapin lumilla ja kunnon testaaminen myös kansallisissa kisoissa. Kansainvälisen kauden avaus häämöttää Kuusamon Nordic Openingissa marraskuun lopussa.

 

http://www.nordicopening.com/