Uutisen päiväys

31.5.2007← Takaisin

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix on suomalaisten ohjelmassa

Suomalaishyppääjiä toipilaina - FIS kesä GP on ohjelmassa

- Parhaalla mahdollisella joukkueella tulemme osallistumaan ainakin kesä GP:n alun neljän maan turnaukseen ja muissakin olemme mukaan, sanoo mäkihypyn päävalmentaja Tommi Nikunen.
- Valintoja tehdään vasta kotimaisen Finlandia Veikkaus Tourin kilpailujen jälkeen. Toivottavasti kaikki ovat siihen mennessä jo täysillä mukana, Nikunen toivoo.

Tällä hetkellä A-maajoukkueen hyppääjistä Tami Kiuru on toipumassa huhtikuun alussa tehdystä vasemman jalan polvileikkauksesta, joka pitää miehen poissa mäestä vielä pitkään.
- Voi käydä niin, että pääsen hyppäämään vasta lokakuussa. Kepit sain jättää pois kolmen viikon jälkeen. Kuntoutus alkoi heti, mutta heti jalalle ei päässyt varaamaan, hän kertoi.

Myös Matti Hautamäki keskittyy jalkansa kuntoutukseen.
- Minulla on menossa kuntoutusohjelma. Fysiikka- ja hyppytreenit ovat nyt jääneet väliin, kun jalkaa on kuntoutettu yhdessä fysioterapeutin kanssa. Voi olla, että ensi viikolla kuitenkin menen kokeilemaan mäkeen. Tässä on edettävä päivä kerrallaan, Hautamäki arvioi.

Arttu Lappi puolestaan oli vasemman nilkan tähystyksessä juuri tänään torstaina.
- Viime marraskuussa lentopallossa mennyt nilkka näytti jo parantuneen, mutta alkoi nyt rasituksessa jälleen oireilla, joten se tarkastettiin ja päätettiin putsata turhat pois. Juhannuksen jälkeen pitäisi päästä jälleen täysillä treenaamaan, hän arvioi.

Mäkihypyn FIS kesä GP:n ohjelma löytyy täältä ja kotimaiset kesäkilpailut näiltä sivuilta: http://www.hiihtoliitto.fi/makihyppy/kilpailut/kotimaiset_kilpailut/kesan_kilpailut_2007/