Uutisen päiväys

2.3.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Salpausselällä Koivuranta paras suomalainen, Kykkänen 12:s Rasnovissa

Anssi Koivuranta ponnisti Salpausselän päätöskisassa parhaana suomalaisena kymmenenneksi. Ennen kilpailua hypätyssä karsintakilpailussa Koivuranta otti komeasti kärkipaikan. Varsinaisessa kilpailussa ensimmäisellä kierroksella Koivuranta onnistui liitelemään 130 metriin. Toisella kierroksella miehen hyppy kantoi 123 metriä.

"Hyppäsin omalla tasollani. Toinen hyppy jäi tänään heikommaksi. Siinä oli huonommat tuulet, mutta oli kyllä huonompi hyppykin. Viikonloppuun kokonaisuutena olen tyytyväinen."

Lauri Asikainen oli tänään 16:s. Kuusamon Erä-Veikoissa hyppäävä mies teki tänään tasaisen sarjan. Asikaisen hypyt kantoivat 124 ja 120 metriä.

"Pikkasen jos olisi ollut parempi kelirako, niin olisi voinut vielä tehdä vähän enemmän, mutta kelit on mitä on ja niille ei voi mitään. Minulle tämä viikonloppu oli ehjä. Nyt koitetaan jatkaa tätä hyvää tekemistä, kun hyvin on mennyt", kommentoi Asikainen.

Ville Larinto onnistui myös hienosti karsintakilpailussa hypäten toiseksi Koivurannan jälkeen. Varsinaisessa kilpailussa Larinto oli tänään 28:s. Larinnon hypyt kantoivat tänään 89,5 ja 87,6 metriä. Larinto oli selvästi tyytyväinen viikonlopun tuloksiin.

"Jäi vähän huono maku tuosta viimeisestä hypystä, mutta tämä oli hyvä viikonloppu minulle. Tekeminen on ollut vaihtelevaa niin onnistumiset tuovat tarvittavaa varmuutta."

Janne Ahonsen 118,5 metrin hyppy ei tänään riittänyt toiselle kierrokselle. Mies oli luonnollisesti pettynyt tulokseen.

"Tällaista on tekeminen tällä hetkellä. Yhdessä yössä ei vielä pystytä suuria muutoksia tekemään, parannusta pitää tehdä."

Voiton tänään vei Puolan Kamil Stoch ennen Saksan Severin Freundia. Kolmanneksi hyppäsi Itävallan Gregor Schlierenzauer.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33551/race=3892/index.html

Seuraavaksi miesten maailmancup jatkuu Kuopion Puijolla. Puijolle valitut hyppääjät: Anssi Koivuranta, Ville Larinto, Lauri Asikainen ja Sami Niemi.