Uutisen päiväys

28.12.2013← Takaisin

Mäkihyppy: Kolme suomalaista selvitti karsinnan Obertsdorfissa

Janne Ahonen, Anssi Koivuranta sekä Jarkko Määttä selvittivät karsinnan Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäiseen varsinaiseen kisaan.

Parhaana suomalaisena Janne Ahonen oli karsinnan kymmenes. Ahosen hyppy kantoi 128 metriä ja toi 137 pistettä.

"Ihan ok fiilikset jäi karsinnasta. Kaiken kaikkiaan tänään oli hyvää hyppyä sekä huonoa hyppyä; vähän kuten tämä kausi on ollutkin. Nyt vaan kun löytäisi hyppyihin sitä tasasuutta ja varmuutta, niin pystyisi tekee niitä parempia hyppyjä."

Anssi Koivuranta oli karsinnan 37:s. 120 metriä kantaneen karsintahypyn jälkeen Koivuranta ei ollut vielä varma riittääkö hyppy varsinaiseen kisaan.

"Tänään hypyt eivät olleet kummosia laakeja, mutta sain kyllä vähäsen petrattua laaki laakilta. Tämä karsinnan veto oli paras, jos se ei riitä ni se ei riitä silleenhän se menee. Tämän hetkistä kuntoa ajatellen en päässyt ihan parhaimpaan, mutta hyvin lähellä ovat paremmatkin tulokset."

Syntymäpäiviään viettävä Jarkko Määttä hyppäsi kolmantena suomalaisena mukaan huomiseen kisaan. Määtän hyppy kantoi 124,5 metriä tuoden 120,5 pistettä.

"Vähän jäi vielä hampaankoloon. Ajoituksen kanssa oli tänään ongelmia, jos ponnistuksen saisi lähtemään kovan päältä niin tulos olisi heti toisenlainen."

Sami Niemen hyppy jäi tänään 119,5 metriin ollen karsinnan 56:s. Niemi karsiutui huomisen kisasta.

"Oli vähän vauhtimäen laskun kanssa ongelmia. Karsinnassa vielä pieni sivupuristus keulalle tullessa ja hyppy lähti lentämään kylkimyyryä. Ei auta kun keksiä ratkaisu vauhtimäen nopeuksiin ja hypätä jatkossa paremmin", kommentoi Niemi päättäväisesti.

Karsintakilpailun ykkönen oli itävaltalainen Thomas Diethart. Diethartin 150,6 pisteen hypyllä oli mittaa 135 metriä.

Tulokset kokonaisuudessaan:
http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3837/2014JP3837RLQ.pdf