Uutisen päiväys

28.2.2014← Takaisin

Mäkihyppy ja yhdistetty: Koivuranta leiskautti viidenneksi, Vähäsöyrinki komeasti pisteille

  • Kuva: Ville Kantee

Salpausselän kisat käynnistyivät perjantaina yhdistetyn henkilökohtaisella suurmäen/10 kilometrin kilpailulla. Mäkihypyssä kisattiin Lahden suurmäessä.

Eetu Vähäsöyrinki hiihti komeasti pisteille

Parhaana suomalaisena Eetu Vähäsöyrinki kisasi Salpausselällä sijalle 22. Mäkiosuuden jälkeen Vähäsöyrinki oli 13:s ja ladulle mies lähti omien sanojensa mukaan kysymysmerkkinä katsomaan, miten käy. Ladulla Vähäsöyringin aikaisista sairasteluista huolimatta mies hiihti hienosti.

"Hyppy meni hyvin ja hyppääminen on ollut koko viikonlopun helppoa tekemistä. Pystyy suoriutumaan mäessä omalla hyvällä tasolla. Hiihto oli positiivinen yllätys, vaikka itselle se oli vähän kysymysmerkki, ehkä se sen takia lähtikin kulkemaan hyvin, kun ei odottanu liikoja. Tänään oli hyvä päivä; tavoitteena oli saada pisteitä ja niitä tuli nyt rutkasti", kommentoi Vähäsöyrinki päivän suoritustaan.

Ilkka Herola hyppäsi mäkiosuudella sijalle 14., mutta sairastelujen takia mies ei lähtenyt tänään ladulle.

"Hyppy oli ihan hyvä; odotusten mukainen. Katsotaan verryttelyssä miltä tuntuu, että lähdenkö tänään ladulle. Täysin terveessä kunnossa ei kroppa tietenkään ole", kommentoi Herola hypyn jälkeen.

Mikke Leinonen oli tänään kisassa 38:s.

"Mitähän tähän sanoisi; tänään ei kulkenut mäessä eikä ladulla. Hiihtotuntuma tuntuu olevan kadoksissa, mutta parannettavaa on molemmissa", kommentoi Leinonen kisan jälkeen.

Maailmancupin ensikertalainen Marcus Torni oli tänään 42:s ja Arttu Mäkiaho oli 46:s.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33490/race=1711/index.html


Koivuranta hyppäsi suurmäessä komeasti viidenneksi

Anssi Koivuranta hyppäsi suurmäessä parhaana suomalaisena viidenneksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 128,5 metriä kantanella hypyllä Koivuranta oli sijalla 7. Toisella kierroksella miehen hyppy kantoi 126,5 metriä.

Uudella puvulla hypännyt Koivuranta näki päivän suoritukset hyvinä tuloksina.

"Tänään oli hyvä tasainen kisa. Kauas ei jääty kärjestä. Pystyin tekemään kaksi hyvää hyppyä; ei mitään superhyppyjä, mutta kaksi oikein hyvää. Vaaditaan niitä huippuja, että pääsee palkintopallille."

Ville Larinto hyppäsi tänään pisteille ja sijoitus päivän kilpailussa oli 27:s.

"Ihan hyvä fiilis jäi. Sain  kaksi ihan suhteellisen ok hyvää suoritusta alle. Pääsin toisella kierroksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Toisen kierroksen hypyssä jalka ei ollut niin hyvän tuntuinen; en osaa sanoa mutta siltä se vähän itsestä tuntui."

Lahdessa pitkästä aikaa hypännyt Janne Ahonen oli tänään 28:s.

"No eihän vaikka kuinka kehuisi hyppyjä, niin ei löydy syitä kehumiseen. Tommostahan tekeminen on ollu ja se on oma taso tällä hetkellä. Ei se ole sen ihmeempää. Keulan tekemisestä se on kiinni ja kun siellä ei homma pelaa, niin ei sieltä liidellä."

Sami Niemi oli tänään 41:s ja  Sebastian Klinga 49:s.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33551/race=3864/index.html

***

Huomisessa joukkuemäessä hyppäävät seuraavassa järjestyksessä Janne Ahonen, Ville Larinto, Lauri Asikainen ja Anssi Koivuranta.