Uutisen päiväys

11.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy ja yhdistetty: Herola ja Määttä kisasivat lauantaina pisteille

  Ilkka Herola kilpaili lauantaina pisteille Ranskan Chaux-Neuvessa. Ladulle Herola lähti 21. sijalta. Kapealla ja pehmeällä ladulla Herola joutui vähän taipumaan ja oli lopputuloksissa sijalla 22.
   
  Aika mielenkiintoinen kisa oli. Hyppy oli sellanen ok, mutta eipä se sitten tänään riittäny mihinkää. Siltä puomilta olisi pitäny hypätä kaatumisrajalle asti. Latu oli kohtuullisen pehmeä ja kapea. Kaatumisia oli paljon ja kolme kertaa kerkesin minäkin rempuilla siellä matkan aikana, mutta semmoinen tasanen ja kohtuullinen kisa.

  Janne Ryynänen oli mäki-osuuden jälkeen sijalla 25. vaikealla hiihto-osuudella mies joutui antamaan periksi ja oli tänään 39:s.

  Päävalmentaja Petter Kukkosen mielestä päivän kisa ei tänään olosuhteiltaan yltänyt maailmancupkisojen tasolle.

  "Voidaan sanoa, että tänään oli outo kilpailu. Mäkiosuus oli tänään aika arpapeliä säiden suhteen ja hiihtolatu oli täysin ala-arvoinen. Ei kyllä maailmancupin arvoinen kisa sen suhteen, mutta olosuhteet olivat kaikille samat. Ilkka selviytyi tänään hyvin. 21. sija kaikkien kommerverkkien ja kaatumisien jälkeen, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Huonomminkin olisi voinut käydä.

  "Toivotaan että olosuhteet paranee huomiselle ja päästään mittaamaan kunnolla kuka on kuka. Tänään meininki ladulla oli sellanen, varsinkin letkoissa, että sauvoja katkesi, suksia meni päällekkäin ja kaatumisia tapahtui", kommentoi Kukkonen.

  Norjalaiset ottivat tänään kolmoisvoiton. Voittajaksi tänään selviytyi Mikko Kokslien ennen Magnus Krogia. Kolmas oli Jörgen Graabak.

  Tulokset kokonaisuudessan: http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33488/race=1707/index.html

  ***

  Määttä, lentomäen ensikertalainen hyppäsi pisteille

  Kulmin lentomäen kisassa Jarkko Määttä hyppäsi itsensä kisassa sijalle 27. Määtän hypyt kantoivat tänään 172,5 ja 173,5 metriä.

  "Tänään koekierros oli aika heikkoa suorittamista. Ensimmäiselle kierrokselle sain petrattua, mutta tuntui, että se hyppy polki vähä paikallaan, mutta selvisin toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen hyppy tuntui pyörivän jonkun takia yli niin, että jalasta ei lähde ensimmäinen liike. Illalla pitää selvittää miksi näin tapahtuu ja huomenna hypätään sitten pitkälle."

  "Tyytyväinen olen, että tuommoisella hypyllä pääsee toiselle kierrokselle. Koko talvi on antanu mielikuvaa, että ei tarvita aina huippuhyppyä toiselle kierrokselle ja huipullahypyllä kamppaillaan jo suhteellisen hyvistä sijotuksista. Hyppy on vakiintunut jo hyvin. Tyytyväinen olen jo tähän kisaan, mutta vielä on parannettavaa", Määttä analysoi.

  Kisan toinen suomalainen Sami Heiskanen ei selvinnyt toiselle kierrokselle ja hänen sijoituksena lopputulksissa oli 38:s.

  Japanin 41-vuotias Noriaki Kasai näytti tänään nuoremmille mallia ja voitti kisan kaikkien aikojen vanhimpana mäkihyppääjänä. Kasai hyppäsi 196 ja 197 -metriset hypyt ja voitti 10 pisteen erolla ennen Slovenian Peter Prevciä. Kolmanneksi hyppäsi Itävallan Gregor Schlierenzauer.

  Päävalmentaja Pekka Niemelän mielestä ensikertalainen selviytyi kisasta kohtuullisesti.

  "Määtältä, lentomäen ensikertalaiselta kohtuullisen hyvä suoritus. Huomiseen jäi positiivista parannettavaa keulatekniikan osalta."

  "Olen erittäin iloinen 41-vuotiaan Kasain puolesta. Riemunhetkiä olen päässyt itsekin kokemaan Kasain kanssa kolme MM-mitalissa 2003. Vuonna 2014 Kasai on vienyt lentämisen uudelle tasolle, mahtava lennon pinta-ala ja liikkeen dynaamisuus, työnnön jälkeen nopeasti valmistuva lento. Kasai on onnistunut nostamaan oletettuja rajoja, 41-vuotiaana maailmancupvoittajana ja vielä lentomäessä", analysoi Niemelä japanilaisen voittoa.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33545/race=3875/index.html