Uutisen päiväys

8.11.2007← Takaisin

Mäkihyppääjien testit lupaavia - lumelle perjantaina

Suomen mäkihyppymaajoukkueen ohjelma etenee alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Tänään Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen laboratoriossa tehdyt perinteiset kaudenalustestit antoivat lajijohtaja Janne Marvailan mukaan positiivisia tuloksia.

- Iloiseen ilmeeseen on syytä. Kaikkien paikalla olleiden kahdeksan hyppääjän tulokset olivat lupauksia antavia. Erityisesti minua lämmittivät A-maajoukkueen ulkopuolelta mukaan tulleiden Ville Larinnon ja Kai Kovaljeffin suoritukset, Janne Marvaila kertoi ja lisäsi että koko joukko on terveenä, loukkaantumisista on toivuttu lukuun ottamatta Tami Kiurua, joka ei Jyväskylässä ollutkaan. Paikalla olivat Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Arttu Lappi, Veli-Matti Lindström, Harri Olli sekä Larinto ja Kovaljeff.

Jyväskylän testien jälkeen mäkimaajoukkue suuntasi kohti Rovaniemeä, jossa on tarkoitus hypätä kauden ensimmäiset lumihypyt huomenna perjantaina. Hyppääjien leiri jatkuu Rovaniemellä ensi viikon lauantaihin, jolloin joukkue osallistuu Ounasvaaran Hiihtoseuran 80-vuotisjuhlakisoihin. Kilpailujen jälkeen suunnitelmissa on siirtyä Rukalle hyppäämään. Rukan suurmäessä on kilpailu 21.11.2007. Rukan kilpailun jälkeen mäkijoukkue palaa muutamaksi päiväksi kotiin ennen paluuta Rukalle valmistautumaan maailmancupin avaukseen. Nordic Openingin mäkikilpailut pidetään 30.11. ja 1.12.2007.