Uutisen päiväys

18.11.2005← Takaisin

Mäkihyppääjät pääsevät tosi toimiin

Mäkihyppääjät pääsevät viimein tosi toimiin eli hyppäämään lumelta. Suomen maajoukkue suuntaa perjantaina matkansa Rovaniemelle, jossa HS 100 metrin mäki alkaa olla hyppykunnossa.

- Aloitamme lumelta  hyppäämisen  lauantaina Ounasvaaralla. Alku menee varmasti ihan vaan tuntuman ottamisessa. Hyppytauko on ollut aika pitkä. Nyt kun päästään mäkeen, voidaan ajaa sisään uusia välineitä, on uusia monoja, pukuja ja suksia. Suksien ja pukujen varsinaista testausta tuskin vielä päästään tekemään, se on edessä vasta Rukalla suuremmassa mäessä, jossa esimerkiksi suksien ominaisuuksista - luistosta, lento-ominaisuuksista - saadaan paremmin kuvaa. Kiire tulee, mutta tehdään se mitä pystytään, kommentoi mäkihypyn päävalmentaja Tommi Nikunen ajellessaan perjantaina kohti pohjoista.

Kun lunta ei ole ollut, ei hyppyrimäkiä ole missään maailmassa saatu hypättävään kuntoon. Nyt kun tilanne muuttuu, alkaa lumetetuissa mäissä olla tungosta. Nikunen toivoo, että Rovaniemellä päästään hyppäämään suunnitelmien mukaan.

- Tarkoitus on jakaa hyppyaika 1,5 tunnin vuoroihin, joissa jokaisessa hyppää parikymmentä miestä. Uskon, että se toimii. Luultavasti osa joukkueista menee suoraan Rukalle ja aloittaa hyppäämisen vasta siellä.

Suomen joukkueen suunnitelmissa on siirtyä Rukalle sunnuntaina illalla ja maanantaina hypätään Kuusamon HS 142 metrin mäestä.

- Mikäli oikein positiivisesti ajatellaan, saamme kokoon 6-7 treeniä ennen maailmancupin ensimmäistä karsintaa, joka pidetään torstai iltana (24.11. klo 19.00). Joukkueen valinta on haasteellinen, kun yhtään kilpailua ei voida järjestää. Valinta on tehtävä harjoitusten ja aikaisempien näyttöjen perusteella, Nikunen toteaa.