Uutisen päiväys

23.11.2007← Takaisin

Mäkihyppääjä Risto Jussilaisen edessä uudet haasteet

Jyväskylän Hiihtoseuraa edustava mäkihyppääjä Risto Jussilainen lopettaa aktiiviuransa.

Jussilainen on vuosia kuulunut Suomen mäkihyppymaajoukkueen vahvuuteen ja edustanut maatamme mm. olympiakisoissa Salt Lake Cityssä vuonna 2002, kolmissa aikuisten MM-kisoissa ja komissa lentomäen MM-kisoissa. Hänen palkintokaapissaan on joukkuemäen olympiahopeaa ja kolme hopeamitalia joukkuemäen MM-kilpailuista, joukkuehopeaa hänellä on myös nuorten MM-kilpailuista vuodelta 1993. Maailmancupin kokonaiskilpailussa Jussilainen on parhaimmillaan ollut kolmas, kaudella 2000-01.

- Kesäkaudella harjoittelin tähän kauteen vielä täysillä, mutta jo kesällä oli alustavasti mielessä, että mikäli tulosta ei ala tulla, ei ole mitään syytä enää jatkaa. Olen ollut mukana niin kauan, että minulla ei ole mitään mieltä olla mukana vain joukon jatkona, Risto Jussilainen kertoo.

Kesän SM-kisoissa Jussilainen oli kahdeksas ja viikko sitten pidetyissä Ensilumen kisoissa Rovaniemellä 26:s ja nyt päätös uran lopettamisesta on kypsynyt.

- Tämä on vielä niin lähellä, etten vielä osaa sanoa mitä tulen kaipaamaan. Varmaan kuitenkin jollain tavalla sitä reissaamista ja hyvää porukkaa. Maajoukkueen ydinryhmä on ollut koossa pitkän aikaa ja henki on koko ajan ollut hyvä. Hyviä muistoja minulle jää paljon ja olen varma, että urheilemisesta on minulle hyötyä myös tulevaisuudessa, vaikka en olekaan ajatellut lähteä valmennustehtäviin tai muuhun urheiluun. Suunnitelmissa on vuoden vaihteen jälkeen ryhtyä rakentamaan omaa yritystä yhdessä uransa jo muutama vuosi sitten lopettaneen Olli Happosen kanssa. Olemme perustamassa olemassa olevan konseptin pohjalta työvoimavuokrausyritystä Jyväskylään, Jussilainen kertoo. Hän uskoo aktiiviurheilijasta normaalielämään siirtymiseen onnistuvan. Hyvänä mallina on toinen jyväskyläläinen, olympiavoittaja Jani Soininen, joka on jo ehtinyt olla ”siviilinä” muutaman vuoden.

Listaa Risto Jussilaisen saavutuksista täällä