Uutisen päiväys

1.3.2009← Takaisin

Mäkihyppääjä Arttu Lapin kausi ohi

Mäkihyppääjä Arttu Lappi loukkasi tiistaina harjoituksissa oikean polvensa. Useamman nilkkaleikkauksen viimeisien vuosien aikana läpi käyneen Lapin huono onni jatkui, kun hän väänsi polvensa hyppynsä alastulovaiheessa Ounasvaaralla.

”Oikea sukseni kanttasi laskeutuessani hyppyäni. Kun vetäisin suksen toisen viereen, huomasin välittömästi, että polveni vääntyi rajusti sisäänpäin”, selvensi Lappi loukkaantumiseen johtanutta tilannetta.

Röntgenkuvauksessa ei löytynyt luuvahinkoja, mutta seuraavan päivän magneettikuvaus osoitti Lapin katkaisseen polvestaan eturistisiteen. Myös sivuside koki lievempiä vaurioita. Vammat vaativat kirurgisia toimenpiteitä ja leikkaus tullaan näillä näkymin toteuttamaan noin kolmen viikon kuluttua. Täysipainoisesti Lappi pääsee harjoittelemaan vasta viisi kuukautta leikkauksen jälkeen.

”Kyllähän tämä harmittaa aivan suunnattomasti, mutta nyt on vain yritettävä käyttää päätään, kun jalkaa ei voi rasittaa”, totesi Lappi.

Arttu aikookin käyttää kevään ja kesän saattaen loppusuoralla olevat oikeustieteen opintonsa lähes valmiiksi ja panostaa näin ollen tulevaan juristin uraansa.

”Nyt olisi tarkoitus saada vielä kesäksi jostain harjoittelupaikka. Aikaa ainakin on kuntoutuksen ohessa työskennelläkin. Kesä sitten näyttää, kuinka käy ensi talven olympiahaaveen”, kertoi Lappi hyväntuulisena kesän suunnitelmistaan.