Uutisen päiväys

1.4.2012← Takaisin

Maija Järvelä päätti cup-kautensa kakkossijaan

Maija Järvelä päätti kautensa vammaisampumahiihdon maailmancupissa takaa-ajon kakkossijaan Vuokatissa. Jo lauantaina ampumahiihtocupin kokonaiskilpailun ykkössijan varmistanut ylivieskalainen ampui kilpailussa kolme ohilaukausta.

Viimeisen paikan ohilaukauksen myötä Järvelä hävisi lopulta liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa voittotaiston Japanin Momoko Dekijimalle.
”Lähdin aika riskillä kokeilemaan, kuinka korvaa kärsin hiihtää. Kahden kierroksen jälkeen hyydyin. Hiihtovaihti alkoi vaikuttaa keskittymiseen, ja olin aika tiltissä, kun viimeiselle ampumapaikalle tulin”, Järvelä sanoo.
Ampumahiihtocupin voiton lisäksi hän oli maastohiihdon cupissa kolmas.
”Hiihdossa ei tullut sitä kehitystä, mitä itse odotin, mutta pientä kehitystä kuitenkin. Tuli tosi hyviäkin kisoja, mutta kausi ei ollut niin tasainen. Myöskään ammunta ei ollut niin hyvää kuin viime vuonna”, Järvelä summasi kauttaan.
Ensi kaudella vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancup alkaa Vuokatissa joulukuussa. Kauden kohokohtana ovat MM-kilpailut Ruotsin Sollefteåssa sekä paralympialaisten esikisat Sotshissa. Suomalaisten suunnitelmana on valmistautua esikisoihin korkean paikan leirillä niin, että siitä saadaan kokemusta paralympialaisiin valmistautumista varten.