Uutisen päiväys

8.2.2009← Takaisin

Magnus Moan juhli Itävallassa - Koivurannan vauhti riitti kolmanteen sijaan

Anssi Koivuranta oli ainoa suomalaisena Itävallan Seefeldissä kolmas. Kisan voiton vei Norjan Magnus Moan, kun Itävallan Mario Stecher oli toinen.

Mäkiosuus jouduttiin perumaan rankan lumisateen vuoksi, jolloin perjantaina hypätyn varakilpailun tulokset jäivät voimaan. Seefeldin mäestä ehti tulla alas 33 hyppääjää, kunnes mäkiosuus päätettiin peruuttaa.

Varakilpailussa voiton vei 97 metriä hypännyt Itävallan David Zauner, kun Anssi Koivunranta oli 92 metrin hypyllään toinen. Itävaltalaisen ja Koivurannan ero hiihto-osuudelle oli 40 sekuntia.
Eilisen kilpailun voittanut Mario Stecher oli mäen jälkeen kolmas. Hänen ja Koivurannan ero hiihto-osuudelle oli vain kuusi sekuntia. Maailmancupissa toisena oleva Norjan Magnus Moan starttasi hiihto-osuudelle 22:nntena (+1.44).
”Valitettavasti olosuhteet eivät tänään olleet hyvät, joten hyppäämään ei päästy. Anssi olisi voinut jättää Moanin vielä kauemmaksi, mutta tällä kertaa kävi näin”, valmentaja Jani Klinga harmitteli.

Moanin hiihto kulkee

Lumisade vaikeutti myös hiihto-osuutta, jolloin kymmenestä kilometristä tuli normaalia rankempi matka. Stecher sai pian kiinni Koivurannan, jolloin kaksikko lähti yhdessä saavuttamaan kärjessä hiihtänyttä Zauneria.
Vuorovedoin hiihtäneet Stecher, Koivuranta ja Itävallan Lukas Klapfer ohittivat Zaunerin reilun kolmen kilometrin kohdalla. Väkevästi hiihti myös Moan, joka hurjalla hiihtovauhdilla saavutti Koivurannan ja Stecherin kuuden kilometrin jälkeen.
Stecher karisti ennen maalia Koivurannan kannoiltaan, kun Moan lähti yksin saavuttamaan itävaltalaista. Moan ja Stecher kamppailivat tiukasti voitosta, mutta norjalainen veti pidemmän korren. Koivuranta oli sunnuntaina hienosti kolmas.
Anssi Koivuranta jatkaa edelleen maailmancupin kärjessä, mutta Magnus Moan otti jälleen kiinni suomalaista. Koivurannan pisteet ovat 1033, kun Moanilla on kerättynä 990 pistettä. Saksan Björn Kircheisen on maailmancupissa kolmantena 790 pisteellä.
Yhdistetyn maailmancup jatkuu 14.–15.2. Saksan Klingenthalissa.
”Anssin on hyppykunto ja hiihtovauhti ovat kohdillaan, miehellä ei ole mitään hätää. Tänäänkin Anssi hiihti todella hienosti, vaikka ei jaksanut kamppailla voitosta. Kelikin oli raska”, Klinga toteaa
Tulokset 8.2.: 1.Magnus Moan NOR 29.18,8, 2. Mario Stecher AUT +3,2, 3. Anssi Koivuranta +33,7, 4. Christoph Bieler AUT +43,9, 5. Tino Edelmann GER +45,6, 6. Jan Schmid NOR +45,7.
Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.com