Uutisen päiväys

31.12.2019← Takaisin

Maastohiihtäjät isolla joukkueella Norjan Skandinavia Cupiin - yhdistetyn maajoukkue leireilee Seefeldissä

Seitsemän urheilijan kilpaillessa Tourilla Toblachissa ja Val di Fiemmessä, lähtee maastohiihto 18 urheilijan isolla maajoukkueella seuraavaan Scandinavia Cupiin Norjan Nesiin.

Maastohiihdon ja miesten mäkihypyn maailmancupit jatkuvat Keski-Euroopassa Tour de Ski ja Mäkiviikko -kiertueilla. Yhdistetyn maailmancup on vielä tauolla vuoden vaihteen yli, mutta Suomen joukkue on pian jo tosi toimissa. Yhdistetyn maajoukkue matkustaa leireilemään Itävallan Seefeldiin 2.-8.1.2020, jonka jälkeen joukkue jatkaa Italiaan Val di Fiemmen maailmancupiin.

Maajoukkuevalmentaja Ilkka Jarvan mukaan Nes on helposti lähestyttävä ja logistiikaltaan järkevä kisapaikka.

”Haluamme tarjota isolle joukkueelle maajoukkueen huollon ja tukitoimet. Mukana on A-statuksen urheilijoita, joten tottakai odotamme myös menestystä ja taistelua kärkisijoista”, sanoo Jarva.

Nesin latuprofiili on hieman helpohko kansainväliseksi kilpailuksi, mutta Jarva painottaa, että kisa sopii hyvin tarkkailukisaksi ennen Dresdenin sprinttiviikonloppua. Edellisvuosista poiketen Suomen maastohiihtomaajoukkue osallistuu tällä kaudella Dresdenin kaupunkisprinttiin 11.-12.1.2020.

Nesissä hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintit, 20 ja 30 kilometrin vapaan sekä 10 ja 15 kilometrin perinteisen normaalimatkat.

Jos olosuhteet ovat eteläisessä Suomessa olleet alkutalvena haastavat, ei Keski-Eurooppa ole välttynyt lämpöaallolta. Mäkihypyn Continental Cupin osakilpailu Titisee-Neustadtissa on peruttu lumen puutteen vuoksi.

 

Maastohiihto

Skandinavia Cup

Nes, Norja 3.-5.1.2020

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Andrea Julin, Anita Korva, Katri Lylynperä, Emmi Lämsä, Laura Mononen, Tiia Olkkonen, Eveliina Piippo, Susanna Saapunki
 
Miehet
Juuso Haarala, Joel Ikonen, Juho Mikkonen, Antti Ojansivu, Aleksi Parttimaa, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Maastohiihdon urheilijabiot