Uutisen päiväys

8.6.2011← Takaisin

Maastohiihdon Suomen Cup käynnistyy - Yle kumppanina

  Suomen Maastohiihto ry käynnistää uuden televisioitavan kotimaisen kisasarjan ensi talvena. Maastohiihdon Suomen Cup -nimellä kulkevan sarjan ensimmäiseen kauteen kuuluu kolme tapahtumaviikonloppua sekä SM-hiihdot. Paikkakunnat ovat Vuokatti, Vantaa ja Kuusamo. SM-hiihdot järjestetään Keuruulla ja Imatralla.

  Uusi sarja sisältää viestejä (4), sprinttejä (3) ja normaalimatkoja (5). Pistelasku on maastohiihdon maailmancupin mukainen. Osallistumisoikeus sarjaan on suomalaisen hiihtolisenssin omaavilla hiihtäjillä ja Suomen Hiihtoliittoon kuuluvilla jäsenseuroilla. Normaalimatkoilla osanottajamäärää rajoitetaan kotimaista ranking-listaa apuna käyttäen (ei koske SM-hiihtoja). Viesteissä ja sprinteissä on vapaa osallistumisoikeus. Sarjan yhtenä tavoitteena on tuoda paremmin esiin terävimmän kärjen lisäksi sen takana olevia urheilijoita ja seuroja.

  Kisat tulevat näkymään pääsääntöisesti suorina lähetyksinä Ylen kanavilta. Suomen Maastohiihto ry ja Yle ovat alustavasti sopineet 1 + 4 -vuotisesta yhteistyöstä.

  Maastohiihdon ja Yleisradion edustajat ovat tyytyväisiä uuden sarjan käynnistymisestä: "Suomen Cupin ansiosta maastohiihto on edelleen meille merkittävä laji. Ylen kanavilla näkyvät jatkossakin Suomen Cupin lisäksi mm. kotimaassa järjestettävät pohjoismaisten hiihtolajien  maailmancupit (Rukan Nordic Opening ja Salpausselän kisat) sekä MM-hiihdot”, sanoo YLE Urheilun päällikkö Markku Jylhäsalo.

  ”Olen erittäin tyytyväinen tähän kuvioon. Kenttäväki on odottanut tätä pitkään ja sille on olemassa selkeä tarve. Pitkä sopimus antaa molemmin puolin hyvän pohjan tuotteen kehittämiselle”, toteaa Suomen Maastohiihto ry:n puheenjohtaja Reijo Alakoski.

  ”Hieno juttu! Lisääntyvä näkyvyys luo urheilijoille ja seuroille entistä paremmat mahdollisuudet omien yhteistyökumppaneiden hankintaan, mikä on perinteisesti yksilö- ja kestävyyslajeissa ollut haastavaa. Uskon tämän petraavan myös lajiyhdistyksen varainhankintaedellytyksiä. Tuotteen pitää kehittyä, sillä kilpailu kovenee”, kommentoi maailmanmestari Matti Heikkinen.