Uutisen päiväys

1.10.2019← Takaisin

Maastohiihdon Suomen Cup alkaa marraskuussa – kalenteri on vahvistettu

Maastohiihdon Suomen Cupin kilpailukalenteri kaudelle 2019-2020 on vahvistettu. Kotimaisia maastohiihdon huipputapahtumia on kuudella eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiinnostus jo perinteeksi muodostunutta Suomen Cupia kohtaan on kovalla tasolla.

Suomen Cup -tapahtumat avaavat hiihtäjien kisakauden tällä kaudella marraskuun alkupuolella, kun Vuokatin tapahtuma on siirtynyt viikkoa aikaisempia vuosia myöhemmäksi. Kisamatkat ovat sen sijaan tutut: vapaan hiihtotavan sprintti ja viestit. Rovaniemellä hiihtäjät pääsevät näyttämään kuntonsa Ruka Nordicia silmällä pitäen, sillä se kilpaillaan maailmancupia edeltävänä viikonloppuna. Lopulliset Rukan urheilijavalinnat tehdään sunnuntaina Suomen Cupin jälkeen.

Suomen Cup jatkuu tammikuussa Vantaalla, kun hiihdon ystäviä hemmotellaan tiistaina ja keskiviikkona jo toista kertaa Suomen Cupin historiassa Hakunilan urheilupuiston iltakilpailuissa. Viime vuonna testatut iltakilpailut todettiin pääkaupunkiseudulla toimivaksi kokonaisuudeksi myös urheilijoiden näkökulmasta.
 
Ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkotaan Pohjanmaalla Vöyrissä tammi-helmikuun vaihteessa. Suomen mestaruus -viikonloppu tarjoaa ohjelmaa vapaan sprinttien muodossa sekä perinteisen tyylin väliaikalähdöillä.

Kausi päättyy Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, kun Pyhäjärvellä kilpaillaan toiseksi viimeinen Suomen Cupin osakilpailu ennen Ristijärven SM-kilpailuja. Suomen Cupissa hiihdetään kauden aikana 14 kisastarttia, joista kuusi normaalimatkaa, viisi viestiä ja kolme sprinttiä.
 
Suomen Cupin kilpailunjohtaja Hannu Koivusalo odottaa innolla tulevaa kiertuetta.

”Mukava päästä kohta näkemään miten urheilijat ovat kehittyneet ja seurojen voimasuhteet muuttuneet. Vöyri ja Pyhäjärvi palaavat kalenteriin pikku tauon jälkeen ja uskon että Ristijärven finaaleista tulee upeat keväthangilla.”
 
Suomen cupin mahdollistavat yhteistyökumppanit St1, HiKOKI, Team Sportia, SGN Group, Isover, Atria, Webasto ja Calix.
 
SM-hiihdot ja Suomen Cup 2019-2020
2.-3.11.2019 Vuokatti
23.-24.11.2019 Rovaniemi
14.-15.1.2020 Vantaa
31.1.-2.2.2020 Vöyri, SM-hiihdot
28.-29.3.2020 Pyhäjärvi
3.-5.4.2020 Ristijärvi, SM-hiihdot
 
www.hiihdonsuomencup.fi