Uutisen päiväys

5.12.2006← Takaisin

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Cognessa

Jo kertaalleen perutulle maastohiihdon maailmancupin kilpailulle Italian Cognessa löytyi uudeksi päivämääräksi 13. joulukuuta. Mona-Liisa Malvalehto on nimetty mukaan aiemmin ilmoitettuun joukkueeseen.

Suomen joukkue matkustaa Italiaan aikaisemman suunnitelman mukaan torstaina 7. joulukuuta.

”Kilpailut käydään n. 1500 m korkeudella, joten on tärkeää, että hiihtäjät pääsevät sopeutumaan noin viikko ennen ensimmäistä kilpailua”, valmentaja Eero Hietanen sanoo. 

Cognessa hiihdetään nyt naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Aiemmin ilmoitettuun joukkueeseen nimettiin nyt lisäksi Mona-Liisa Malvalehto, joka on tällä hetkellä maailmancupin kokonaistilanteessa 12. sijalla.

”Hiihto-olosuhteet ovat tällä hetkellä heikot, jonka vuoksi joukkue on varautunut harjoittelemaan myös ns. sulalla maalla. Järjestäjät ovat kuitenkin pystyneet tykittämään jonkin verran lunta ja ennuste lupaa kylmenevää sekä lumisadetta. Jos kilpailut käydään tykkilumella, niin silloin hiihdetään 3,75 km lenkkiä”, Hietanen kertoi.

Maailmancupin jatkumista odotellessa maajoukkuehiihtäjiä on harjoitellut muun muassa Oloksella, Levillä ja Vuokatissa. Cognen jälkeen maailmancupin kalenterissa on Ranskan La Clusaz.

Järjestäjät ilmoittavat torstaina, pystytäänkö kilpailut pitämään. Malvalehto nimettiin myös La Clusazin kilpailuihin täydennyksenä aiemmin ilmoitettuun joukkueeseen.
***********************
Suomen joukkueet (aiemmat päivitettynä Malvalehdon lisäyksellä):

Cogne, Italia (naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla):
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto, Ounasvaaran Hiihtoseura, Pirjo Manninen Ounasvaaran Hiihtoseura, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi.
Miehet: Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat, Tero Similä Ylivieskan Kuula.

16.-17.12. La Clusaz, Ranska (naisten 15 km ja miesten 30 km vapaalla hiihtotavalla yhteislähdöllä, viestit):
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto Ounasvaaran Hiihtoseura, Pirjo Manninen Ounasvaaran Hiihtoseura, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi.
Miehet: Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri, Juha Lallukka Joutsan Pommi, Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat, Tero Similä Ylivieskan Kuula.

********************
Cognen maailmancupin kilpailun uusi aikataulu:
13.12.2006 keskiviikko
Klo 10.15 Naiset, 10 km (p)
Klo 11.45 Miehet,15 km (p)