Uutisen päiväys

18.10.2005← Takaisin

Maastohiihdon huolto luottavaisena maailmancupavaukseen

Suomen maastohiihdon huollon valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut hyvin. Työt aloitettiin jo keväällä suksien valinnalla.

- Meillä on nyt enemmän suksia niille keleille, joita yleensä on ollut Düsseldorfin maailmancupin avauksessa, kertoo huoltopäällikkö Per-Ole Lindell.
"Pellen" mukaan jokaiselle hiihtäjälle yritetty löytää pari, joka sopii Düsseldorfiin. Lisäksi huoltoryhmä on hyödyntänyt suksifirmojen kokemuksia viime kauden kisasta ja tutkaillut myös muiden maajoukkueiden ratkaisuja.
- Olemme myös kasanneet A-maajoukkueen huollolle suksivaraston, jossa pääpaino on ongelmat kelit, kuten esimerkiksi vesikelit.
Suomen huoltoryhmä on edennyt hyvin uusien voiteiden kanssa ja huollolle on tilattu ajoissa kaikkien voidemerkkien viime vuoden testien parhaat voiteet ja uutuudet. Näitä on testattu kesän ja syksyn aikana Vuokatin, Ramsaun ja Val Senalesin leireillä.
- Edessä on vielä testit Vuokatin ulkoladulla, jos olosuhteet sallivat.
Voiteiden lisäksii huotoryhmä on käynyt läpi muita valmisteita, jotka soveltuvat ja joita voidaan käyttää hyödyksi voitelussa.
- Erityisesti olemme hakeneet Düsseldorfia varten aineita, jotka hylkivät likaa. Olemme löytäneet tähänkin hyviä voiteita sekä jotakin uutta, Lindell toteaa arvoituksellisesti.