Uutisen päiväys

9.11.2006← Takaisin

Maailmancupin katsastukset jatkuvat Saariselällä

Maastohiihdon kotimainen kilpailukausi jatkuu kansainvälisesti, kun Inarin Saariselkä isännöi viikonloppuna talvikauden avauksensa osana FIS-kisoja.

Ohjelmassa on lauantaina perinteisen hiihtotavan sprintti, sunnuntaina perinteisellä hiihtotavalla naisilla 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä. Kilpailut ovat suomalaishiihtäjille katsastuksia Jällivaaran ja Rukan maailmancupeihin.
”Viidennen kerran järjestettävien kisojen olosuhteet ovat parhaat, mitä ikinä on ollut. Luonnonlunta ei paljon ole, mutta tykkilunta. Viikonlopuksi on lisäksi luvattu vain muutama aste pakkasta”, kisajärjestäjien Kari Kyrö iloitsee kaikin puolin hyvistä olosuhteista.

Maailmancupin säännöillä hiihdettävässä sprintissä Suomen naishiihtäjille on luvassa kovan tason vastusta, kun kanadalainen olympiavoittaja Chandra Crawford avaa kautensa. Suomen maajoukkuehiihtäjistä Mona-Liisa Malvalehto hiihti maailmancupin avauksessa vapaalla hiihtotavalla kuudenneksi, mutta pääsee nyt tosi toimiin mieluisammalla hiihtotavallaan. Maajoukkueen ja sprinttimaajoukkueen hiihtäjistä mukana ovat myös Kati Venäläinen, Pirjo Manninen, kautensa avaava Riikka Sarasoja ja maailmancupin avauksessa aika-ajossa toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Kirsi Perälä.
Miesten sprintissä puolestaan maailmancupin avauksessa seitsemänneksi yltänyt Christoph Eigenmann joukkuetovereineen haastaa suomalaiskatraan.

Pyykönen ja Kurttila mukana

Sprinttimaajoukkueen konkarit, selkävaivoista kärsinyt Lauri Pyykönen sekä syksyllä sitkeän flunssan ja selkävaivojen kanssa kamppaillut Keijo Kurttila avaavat kautensa. Sprinttimaajoukkueen, Düsseldorfissa parhaana suomalaismiehenä 21:nneksi sijoittuneen Jari Joutsenen ja muiden erikoismiehien päivän vireen testaa myös maajoukkuehiihtäjä Sami Jauhojärvi.
Sunnuntaina naisten kympillä Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen avaavat kilpailukautensa kotimaan lumilla. Kuitusen ja Saarisen haastaa Oloksella viime viikonloppuna vapaalla vahvassa vauhdissa ollut Riitta-Liisa Roponen sekä tukku muita kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä.
Miesten 15 kilometrillä maajoukkuehiihtäjät Sami Jauhojärven johdolla saavat vastusta Liechtensteinin Markus Haslerista, Sveitsin Reto Burgermeisterista ja kotimaisista haastajista.
Kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä reilut 200 hiihtäjää. Sprintin aika-ajot alkavat kello 10, sunnuntaina ensimmäiset hiihtäjät säntäävät ladulle kello 11.
***************************************
Lähtölistat ja tulokset kisajärjestäjien sivuilla: www.inarinyritys.net

Lisätietoa suomalaishiihtäjien katsastuksista ja tarkkailuista:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailut/katsastukset_ja_tarkkailut/