13.3.2005← Takaisin

Maailmancupin finaalin pujottelupäivän oli Itävallan – Palander nousi kymppisakkiin

Itävallan Mario Matt oli päivän paras Lenzerheiden mc-finaalin miesten pujottelussa. Kauden parhaan pujottelijan kristallipallon puolestaan vastaanotti hänen maanmiehensä Benjamin Raich. Suomen Kalle Palander oli päivän kisassa yhdeksäs.

Lenzerheiden finaalipujottelu oli monella tavalla poikkeuksellinen kilpailu. Yöllinen lumisade oli peittänyt rinteen niin vahvalla lumipeitteellä, että järjestäjät saivat ylimääräistä päänvaivaa. Radan aikaan saamisessa meni niin paljon aikaa, että kilpailun alkua jouduttiin siirtämään tunnilla eteenpäin. Lisäksi kisan molemmat laskut laskettiin samalla, Itävallan miesten päävalmentajan merkkaamalla radalla. Vaikka rata etukäteen luokiteltiin helpohkoksi, se tuotti monille ylivoimaisia vaikeuksia, 11 laskijaa 27:stä mukaan päässeestä ajoi ulos radalta.

Pujottelufinaalissa Itävallan Mario Matt, St. Antonin MM-kisojen lajin maailmanmestari, oli omaa luokkaansa. Hän oli paras molemmilla laskuilla ja otti kauden ensimmäisen voittonsa 0,73 sekunnin erolla kakkoseen, Saksan Alois Vogliin. Voglin takana käytiin tiukan tiukka kamppailu seuraavista sijoista – kakkosen ja kuudenneksi sijoittuneen USA:n Bode Millerin aikaero oli 0,12 sekuntia.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voittonsa jo lauantaina varmistanut Miller oli pujottelun toisen laskun suuri nimi. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 13 ja nousi toisella suorituksellaan kuudenneksi. Toinen toisen kierroksen kova luu oli Suomen Kalle Palander. Hänen ensimmäinen laskunsa meni täysin pieleen, se oli vasta 17:nneksi nopein. Toinen lasku sen sijaan oli Millerin jälkeen toiseksi nopein ja nosti suomalaisen sijalle yhdeksän.

Päivän kilpailussa neljänneksi sijoittunut Itävallan Benjamin Raich keräsi pujottelucupissa 552 pistettä. Toiseksi sijoittui maanmies, viime vuoden pujottelucupin voittaja, Rainer Schönfelder 408 pistettä ja kolmanneksi edelleen itävaltalainen Manfred Pranger 396 pistettä. Kalle Palander oli pujottelucupin 10:s, eikä näin ollen pääse aloittamaan tulevaa kautta kaikkein kuumimmasta arvontaryhmästä (1-7).