Uutisen päiväys

11.12.2007← Takaisin

Luusualla hyvät muistot Tignes'n kumpareikosta

    Suomen kumparemaajoukkue on valmiina avaamaan kilpailukauden perinteisessä maailmancupin avauskilpailussa Ranskan Tignes’ssä.


    Ensimmäisen kerran Tignes oli freestylen maailmancupin kisanäyttämönä vuonna 1986. Legendaariseksi kilpailurinteeksi Tignes tuli Albertvillen olympiakumpareikkona vuonna 1992, ja myöhemmin moni kausi on avattu samaisessa rinteessä.

     

    Viime päivinä Ranskassa on satanut lunta metritolkulla, joten viime kauden tapaista avauskilpailun peruuttamista ei tarvitse pelätä. Freestylen lajipäällikkö Marko Mustosen mukaan olosuhteet ovat talviset. Rinne ei ole kovin vaikea, mutta hyvä kauden avauskilpailun taisteluareenaksi.

     

    Suomen joukkue viimeisteli kumparekuntonsa viime viikolla Rukalla ja kilpailussa laskevat Tapio Luusua, Juuso Lahtela, Harri Kyllönen, Janne Salonen, Arttu Kiramo sekä Niko Pekkanen. 26-vuotias Luusua on joukkueen kokenein laskija ja hänellä onkin puolustettavana voitto viimeisimmästä Tignes’n kumparekisasta, joka laskettiin joulukuussa 2005.

     

    - Joulukuu ja kauden avauskisat ovat yleensä olleet minulle menestyksekkäitä. Siihen täytyy luottaa taas Ranskassa, ja tietysti omaan hyvään kuntoon, mietti Luusua viimeistelyleirillä Rukalla itsenäisyyspäivänä.

     

    Kovia haastajia löytyy Luusualle viime kauden kumparecupin voittaja Australian Dale Begg-Smithistä, 22, joka laski viimeiset harjoituksensa ennen matkaamista Ranskaan Suomen joukkueen tavoin Rukalla. Mukana ovat myös edelliskauden maailmancupin kakkonen ja kolmonen Ranskan Guilbaut Colas ja Kanadan Alexandre Bilodeau.

     

    - Ainakin toistaiseksi kumpareikko on ollut pehmeä, mutta eiköhän se huomisiin treeneihin ole jo paremmassa kunnossa. Huomenna ollaan jo viisaampia, miten joukkueen Tignes’n ensikertalaiset Janne, Arttu ja Niko pärjäävät olympiamäessä, mietti tositoimista rinteen alle valmennustehtäviin siirtynyt Sami Mustonen.

     

    Kilpailun aikataulu

    Torstai 13.12.2007

    11 – 13          Alkukilpailut, kumpareet (naiset, miehet)

    14 – 14.45     Finaalit, kumpareet (naiset, miehet)

    16                  Palkintojenjako

     

    Ajat ovat Suomen aikaa.