Uutisen päiväys

18.3.2005← Takaisin

Lumirakennelmista ainutlaatuinen ilme nuorten MM-kisoihin

    Kisajärjestäjät ovat luoneet upeat puitteet sunnuntaina Rovaniemellä alkaviin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin. Stadionalueeseen tuo ainutlaatuista ilmettä Lapin läänin omaperäinen käsityötaito, lumirakentaminen.

     Kisa-alueella on useita näyttäviä lumesta ja jäästä tehtyjä rakennelmia. Niistä ehdottomasti vaikuttavin on palkintopalli, jossa suoritetaan kukitukset kilpailujen päätyttyä. 
      Kyseinen rakennelma on liki viisi metriä leveä ja reilun kolmen metrin korkuinen. Palkintokorokkeen takana olevassa lumiseinässä komeilee nuorten MM-kilpailujen logo, jonka yläpuolelle valmistellaan jäästä muotoiltu teksti "ROVANIEMI FINLAND". 
      Palkintopallin kokoaminen aloitettiin keskiviikkona ja arkkitehteina ovat häärineet pääsääntöisesti Teijo Hiukka ja Eeva Raatikainen. Loisteliaan rakennelman valmistelut aloitettiin tosin jo kuukausia sitten. 
      - Eniten aikaa kului jäädyttämiseen. Kun on ollut näin lämmin talvi, suurten muottien jäädyttäminen on vaatinut erityistä huomiota, Hiukka kertoo.
       Hiukka ja Raatikainen ovat viimeistelleet luomustaan yhtäältä moottorisahalla ja toisaalta liekittämällä. Massiivisen projektin tekeminen talkoovoimin muutamassa päivässä tuntuu kintereissä.
      - Aamulla kun heräsin, tuntui siltä, ettei saa käsiä nostettua ylös, Hiukka naureskelee. 
      Nuorten MM-kilpailujen juhlatoimikunnan puheenjohtaja Leena Jääskeläinen kiitteli yhteistyöstä myös muiden työpanosta kisojen alla. 
      - Näin hieno lopputulos ei olisi ollut mahdollista ilman Rovaniemen maalaiskunnan ja kaupungin työpanosta, Jääskeläinen sanoo. 
      Toinen silmiä häikäisevä yksityiskohta Ounasvaaran kisa-alueella on mäkihyppypaikalle tehty luminen vastakaide, joka ympäröi monttua. Häkellyttävän tasaiseksi hiottu lumireunus on reilun metrin korkuinen ja on saanut paljon kehuja ulkomaalaisilta urheilijoilta.