Uutisen päiväys

3.12.2006← Takaisin

Lillehammerista ensimmäinen voitto Itävallan Schlierenzauerille

    Vasta 16-vuotias itävaltalainen Gregor Schlierenzauer voitti Lillehammerin sunnuntain mäkikilpailun. Janne Ahonen oli jälleen paras suomalainen, seitsemäs.

    Vaikka Lillehammerin mäkikilpailu oli tälle kaudelle tyypillinen: vaihtelevia olosuhteita, odottelua, tuulta ja räntää. Täysin tasapuoliset olosuhteet eivät olleet, mutta kärkihyppääjien paremmuutta ei mitenkään voi asettaa kyseenalaiseksi. Parhaat yltivät huimiin suorituksiin olosuhteista riippumatta. Vesisateessa hyppäsi voittajaksi nuorukainen, jolta jo lauantaina odotettiin ihmetekoja: Gregor Schliernzauer. Viime talven nuorten maailmanmestarilla on ikää vasta 16 vuotta. Hänen hyppynsä kantoivat 134 ja 137,5 metriä, pisteitä kertyi 264,7. Toinen oli jo Rukalla palkintopallille kiivennyt 21-vuotias norjalainen, Anders Jacobsen. Hän keräsi 136 ja 131,5 metrin hypyistään 269,2 pistettä. "Vanhoja" hyppääjiä palkintokorokkeella edusti 29-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Puolan Adam Malysz, joka ensimmäisellään hyppäsi kilpailun pisimmän hypyn 137,5 metriä. Toinen kantoi 127,5 metriä ja yhteispisteet 264,7 riittivät kolmanteen sijaan.

    Suomen hyppääjistä kokeneet Janne Ahonen ja Matti Hautamäki olivat hyvässä ammattilaisen vireessä, muuta ilman sen isompaa intohimoa. Ahonen sijoittui 129,5 ja 125 metrin hypyillään seitsemänneksi. Hautamäki paransi toisellaan selvästi ja nousi 17:nneltä sijalta yhdeksänneksi. Hypyt kantoivat 127 ja 124,5 metriä. Arttu Lapille Lillehammerin muhkurainen alastulorinne ei kerta kaikkiaan tunnu sopivan. Tuloksena oli jo toinen kaatuminen. Lappi oli 130,5 metrin hyppynsä jälkeen viidentenä, mutta toinen hyppy päätyi jälleen pyllähtämiseen, mikä sai miehen kovasti itseään soimaamaan. Lapin sijoitus 21:s. Tami Kiuru oli 25:s. Veli-Matti Lindström oli tuulien armoilla, eikä päässyt toiselle kierrokselle: 32:s. Janne Happosen sija oli 35:s.

    Tulokset ja cuptilanteet: www.fis-ski.com