Uutisen päiväys

26.11.2018← Takaisin

Lillehammerin superviikonloppu edessä

Pohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat tulevana viikonloppuna Lillehammerissa ja Nizhny Tagilissa. Maastohiihdon, naisten mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet suuntaavat Norjaan, miesmäkihyppääjät kohti Venäjää.

Editoitu 26.11. klo 17:30: Ennakkotiedoista poiketen Kerttu Niskanen ei osallistu Lillehammerin kisaviikonloppuun. Niskanen keskittyy palauttavaan harjoitteluun ja suunnitelmissa on kilpailla Beitostölenissä. Niskasen tilalle ei lähde ketään urheilijaa.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lillehammerissa minitourilla, jossa hiihdetään vapaan sprintti, vapaan 10 ja 15 kilometriä ja kiertueen päätteeksti 10 ja 15 kilometriä takaa-ajolla.

Naisten mäkihypyn maailmancup avataan Lillehammerissa. Mukana on tänä vuonna kolme suomalaista, kun Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala avaavat maailmancup-kautensa heti ensimmäisestä osakilpailusta Julia Kykkäsen rinnalla.  

Mäkimiehet suuntaavat Venäjälle Nizhny Tagiliin kahden urheilijan voimin, mukana ovat Antti Aalto ja Jarkko Määttä. 

Yhdistetyn joukkue lähtee Lillehammeriin viiden urheilijan kiintiöllä. Lillehammerissa kilpaillaan peräti kolmella eri formaatilla, kun kilpailuohjelmassa ovat henkilökohtaiset 5 ja 10 kilometrin kilpailut, sekä paluun tekevä massalähtökilpailu. Eniten pisteitä kerännyt urheilija vie Lillehammerin Tourin nimiinsä.

Maahtohiihto

Maastohiihdon maailmancup

Lillehammer, Norja 30.11.-2.12.2018

Naiset
Andrea Julin, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Susanna Saapunki

Miehet
Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Martti Jylhä, Lari Lehtonen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu, Anssi Pentsinen, Lauri Vuorinen

Maastohiihdon urheilijabiot

Mäkihyppy

Mäkihypyn maailmancup

Lillehammer, Norja 29.11-2.12.2018

Naiset
Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Julia Tervahartiala

Nizhny Tagil, Venäjä 30.11.-2.12.2018

Miehet
Antti Aalto, Jarkko Määttä

Mäkihypyn urheilijabiot

Yhdistetty

Yhdistetyn maailmancup

Lillehammer, Norja 29.11.-2.12.2018

Miehet
Ilkka Herola, Wille Karhumaa, Atte Kettunen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho

Yhdistetyn urheilijabiot

Kuva: SHL/Touho Häkkinen